Sustine echilibrul

Fie ca ai o problema de sanatate pe care vrei sa o ameliorezi, fie ca nu dormi suficient de bine si vrei ca orele de somn sa fie mai eficiente sau, pur si simplu, iti doresti sa controlezi altfel propria-ti energie, reiki iti poate veni in ajutor.

Practic, baza reiki consta in punerea mainilor, asemenea arhetipalului gest de magaiere sau compasiune. Transferul de energie vitala este cel care joaca rolul principal. Termenul de „reiki” inseamna energie vitala (ki) de provenienta spirituala (rei). Tratamentul in sine intervine benefic atat la nivel fizic, cat si emotional, mental si spiritual. Senzatiile de relaxare, liniste si siguranta sunt principalele castiguri ale sedintelor de reiki.

Tehnica poate fi pus in practica de oricine – nu are efecte secundare, nu este influentata de varsta, sex sau credinta si nu interactioneaza cu alte tratamente sau tehnici spirituale. Mai mult, reiki este foarte usor de insusit. Abilitatea de a o pune in practica nu are o tehnica de invatare propriu-zisa, ci este mai degraba transmisa de catre maestrul reiki in timpul sedintelor.

Trebuie sa subliniem faptul ca reiki nu urmeaza o dogma si nu iti cere un anumit nivel de credinta pentru a te bucura de beneficii. De fapt, nu este deloc o tehnica dependenta de credinta – va functiona, fie ca esti sau nu convinsa de eficienta sa.

Cu toate ca reiki nu este o religie, este important sa iti concentrezi energia vitala intr-o directie pozitiva si plina de armonie.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver