Meditatie pentru succes: O practica rapida, de facut dimineata.

Exista diferite tipuri de a face meditatie, printre care si meditatie pentru succes. Cel putin asa spun unii oameni de afaceri sau celebritati, care considera ca meditatia a contribuit la succesul lor de acum.  

In ultima perioada au aparut tot felul de mituri legate de meditatie, iar acest lucru se intampla pentru ca tot mai multi oameni au inceput sa adere la acest gen de practici, iar criticile nu au intarziat sa apara. Unele spun ca meditatia inseamna sa te concentrezi, cand, de fapt, e chiar opusul concentrarii. Altii cred ca meditatia inseamna obligatoriu sa stai in pozitia lotus sau ca are legatura cu religia. Nimic mai fals!

Natalie MacNeil, de la Huffingtonpost.com, a scris despre faptul ca meditatia e pentru oricine, dar si ca e diferita in functie de personalitatea fiecaruia si de ce iti doresti sa obtii prin meditatie. De exemplu, daca vrei sa faci meditatie pentru succes, trebuie sa o faci intr-un anumit fel. Meditatia te poate ajuta sa te concentrezi mai bine in unele situatii sau sa reduci stresul.

Ce este meditatia, de fapt

Natalie MacNeil explica o tehnica de meditatie pentru succes invatata in China si care este foarte simpla. E vorba despre o practica rapida, care poate fi facuta in fiecare dimineata.

Principiul de baza al meditatiei este folosirea respiratiei. Ca sa practici aceasta meditatie pentru succes nu trebuie sa te afli intr-un loc anume, nici sa aprinzi betisoare parfumate sau sa ai vreo statuie cu Buddha in casa.

Meditatia inseamna eliberarea mintii, concentrarea asupra momentului prezent si alungarea gandurilor care iti invadeaza mintea tot timpul.

Un singur minut de meditatie pe zi iti poate calma mintea. Multi oameni de succes, de exemplu Oprah Winfrey, mediteaza in fiecare zi. Si pun succesul lor si pe seama meditatiei.

O tehnica de meditatie pentru succes practicata in China

Ca sa te pregatesti de meditatie, incepe prin a respira, astfel: numara pana la patru pe fiecare inspiratie si tot pana la patru pe fiecare expiratie. Incearca sa te gandesti doar la respiratie si la numarat. Daca ceva iti distrage atentia, revino de fiecare data asupra numaratului. In timp, atentia ta nu va mai fi distrasa atat de usor.

Metoda de mediatatie pentru succes propusa presupune sa inspiri scurt de trei ori si sa expiri lung, o data. Inspira scurt de trei ori, fara a expira. Dupa ce tragi aerul in piept, numara pana la trei si apoi expira lung.

Fa de cateva ori aceasta respiratie si, dupa ce te familiarizezi cu ea, treci la pasul urmator, care presupune sa iti misti si bratele, pe fiecare respiratie. Pe inspiratia scurta numarul 1, intinde bratele in fata, pe inspiratia scurta numarul doi intinde bratele in lateral, iar pe inspiratia scurta numarul trei, intinde bratele in sus. Cand expiri trebuie, pur si simplu, sa iti lasi bratele in jos pe langa corp.

Cel mai bine este sa incerci aceasta tehnica de meditatie pentru succes pentru cel putin 30 de zile, ca sa ai ocazia sa iti formaezi un nou obicei benefic.

FOTO: Guliver

Acum ca stii cum sa faci meditatie intr-un mod simplu si rapid, afla si Ce este si ce beneficii are meditatia transcedentala.