Pe care le produce meditatia

Putem spune ca schimbarile pe care le produce meditatia sunt inevitabile atunci cand iti insusesti Arta Meditatiei – este practic imposibil sa traiesti in acelasi mod in care o faceai inainte de aceasta. Schimbarile sunt aceleasi pe care le produc si alte discipline spirituale, cum sunt Yoga, Ayurveda, Reiki, Qigong sau altele.

O viata mai simpla si mai sanatoasa: Pe masura ce avansezi in practicarea meditatie vei simti o atractie tot mai mare spre natural si simplitate. Desigur, a nu se intelege ca vei renunta la lume, doar ca partea materiala va incepe sa isi piarda din insemnatate si va trece din planul principal, intr-unul secundar. In viata ta isi vor face tot mai simtita prezenta naturalul, relaxarea si gandirea pozitiva, iar viziunea asupra lucrurilor va fi mai putin complicata, dar profunda.

Mai putina energie pierduta: Meditatia, dar si celelalte practici spirituale, te vor face sa realizezi ca totul este energie.  Iar pe masura ce vei constientiza cat de importanta este aceasta energie si cum se transfera de la o fiinta la alta, iti vei da seama si cat de importante sunt resursele de energie solicitate de meditatie. Va fi usor sa iti dai seama ca toata aceasta energie era pierduta in activitati pline de contradictii si fara valoare, iar acum se canalizeaza intr-o directie pozitiva, plina de satisfactii. In scurt timp ai sa devii o persoana echilibrata, care evita risipa enrgetica si implicarea in conflicte si actiuni inutile.

O dieta mai buna si exercitiu fizic mai eficient: Schimbarea regimului de viata se va produse odata cu cele doua puncte de mai sus. Vei aprecia si mai mult oportunitatile pe care ti le ofera viata si vei vrea sa exploatezi fiecare clipa la maximum. Bolile, ranile, oboseala – toate vor deveni inacceptabile si vei face tot ce va fi necesar pentru a-ti mentine corpul in forma. Chiar si alimentele vor fi alese mai atent pentru a nu te mai confrunta cu senzatia de greutate.

Fara dependente: Cei care isi focalizeaza atentia spre latura spirituala  descopera valoarea libertatii. Odata cu aceasta, tind sa elimine din viata lor toate elementele care o ingradesc. Dependenta de orice fel este eliminata, fiind inlocuita de independenta.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver