Cum sa nu te ingrasi dupa o despartire.

Mancatul pe fond nervos nu e o solutie cand iesi dintr-o relatie. Ca sa nu te ingrasi dupa o despartire trebuie sa iti dai voie sa suferi, apoi sa te pui in miscare si sa incerci lucruri noi, ca sa te reinventezi!

Hai sa recunoastem: despartirile sunt urate! Fie ca tu esti cea care provoaca despartirea, fie ca ai fost parasita, in niciun caz o despartire nu e amuzanta. Si, daca mananci pe fond emotional, cu atat mai putin! Pentru ca, de multe ori, e mai usor sa iti distragi atentia de la o problema mancand tone de deserturi si fast – food. Uneori poate fi extrem de complicat sa nu te ingrasi dupa o despartire.

Cum sa nu te ingrasi dupa o despartire

1 Accepta suferinta despartirii

In primul rand, accepta despartirea! Nu poti sa negi ca te-ai despartit, odata ce ai facut-o. Daca simti nevoia, plangi! Plangi cat ai nevoie, pentru ca e normal si sanatos! Simte-ti emotiile in loc sa le ingropi intr-o galeata de inghetata! Sufera oricat e nevoie, indiferent ca sunt doua zile sau doua saptamani!

2 Fa sport

Ca sa nu te ingrasi dupa o despartire, fa sport, chiar daca e ultimul lucru de care ai chef in aceasta situatie! Miscarea elibereaza endorfine, care te vor face sa te simti mai bine, potrivit Elitedaily.com. Poate o prajitura te face sa te simti bine pe moment, dar sportul iti face mult mai bine fizic si psihic!

3 Incearca ceva nou

Dupa o despartire e bine sa fii impulsiva si sa incerci tot felul de lucruri noi. Nu te gandi de doua ori, fa-o! Deciziile spontane au efect therapeutic si te ajuta sa treci peste suferinta.

4 Fa voluntariat

Ca sa nu te ingrasi dupa o despartire si sa eviti sa il urmaresti non-stop pe fostul pe Facebook sau Instagram, mentine-te ocupata! Ce-ar fi sa faci voluntariat la un adapost de animale sau orfelinat?

5 Reinventeaza-te!

Dupa ce te desparti de iubit, esti tentata sa mananci mai mult si mai des. Te ajuta la ceva? Nu! In schimb, incearca sa te renventezi! Pe parcursul relatiei devii comoda si te complaci, asa ca e posibil sa nu fii chiar in cea mai buna forma. O despartire e motivul perfect ca sa iti intri in forma iar! Aranjeaza-ti parul si cumpara-ti rochia pe care ti-ai dorit-o, dar nu ti-ai luat-o pana acum. Cand arati bine, te simti bine!

Uneori, o despartire poate fi o binecuvantare ascunsa. Cel mai probabil era o relatie care nu functiona. Si, cand esti intr-o astfel de situatie, e bine sa profiti si sa ai grija de tine insati. Iesi cu prietenii, devino tu insati mai buna, da-ti voie sa fii sentimentala, ai grija de tine, dar accepta noi provocari. Toate aceste lucruri te vor face o persoana mai fericita!

FOTO: Guliver

Citeste si: De ce e bine sa fii singura dupa o relatie lunga.