cum sa iti gasesti scopul in viata

Afla cum sa iti gasesti scopul in viata si cum sa iti raspunzi intrebarii pe care si-au pus-o toti oamenii de-a lungul timpului: “De ce sunt aici? Care este scopul meu?”.

Raspunsul la aceasta intrebare traseaza o linie intre oamenii ce isi traiesc vietile constient si cei care se simt pierduti si confuzi. Si daca nu stii inca cum sa iti gasesti scopul in viata, sigur poate fi frustrant sa ii vezi pe ceilalti creionandu-si viata asa cum au visat.

Daca schimbi locuri de munca des, daca schimbi relatii de cuplu des sau chiar locuinte, daca tu cauti cu orice incercare sa iti dai seama ce este cu tine inseamna ca iti doresti sa afli cum sa iti gasesti scopul in viata.

Iata ce spun specialistii de la Mind Body Green!

  • Cum sa iti gasesti scopul in viata: inceteaza sa te gandesti la “cum”, ci mai degraba la “ce”

Majoritatea oamenilor egaleaza scopul de a trai cu munca. Si, de multe ori, oamenii care vor sa stie cum sa gaseasca un sens in ceea ce fac confunda asta cu jobul potrivit pentru ei.

Scopul este o expresie constanta a ceea ce iti doresti. Si de multe ori vrei sa stii cum sa iti gasesti scopul in viata inainte de a sti ce te face sa cauti asta.

Multi oameni isi doresc sa atinga acel scop, insa nu multi se intreaba ce se ascunde in spatele acestei dorinte. Vrei sa scrii o carte si crezi ca acesta e scopul tau? Gandeste-te ce se afla in spatele acestui scop – de ce vrei sa scrii o carte? – si scopul tau va fi mai aproape.

Inainte de a te ingrijora cum sa iti impartasesti cu lumea scopul sau sensul tau de a trai, gandeste-te bine ce ai de impartasit mai intai.

  • Cum sa iti gasesti scopul in viata: fii atenta la indiciile de pe parcurs

De cele mai multe ori, traumele noastre si visele noastre cele mai marete se regasesc in indiciile comune gasite in etapele din viata noastra. Este vorba despre expresia in care alegem sa traducem scopul nostru pe parcursul vietii.

Cea mai mare bariera in a-ti gasi scopul de a trai nu este sa-ti dai seamna ca esti defect, ci ca te-ai uitat la asta dintr-un unghi nefavorabil. Esti gata sa iti vezi scopul de unde trebuie?

Citeste si: Citate din Haruki Murakami: despre iubire, singuratate, viata si moarte.

Foto: Guliver