De la americani citire: cum sa fii mai puternica in timpul protestelor

Evenimentele care au loc in momentul de fata atat in tara, cat si in intreaga lume produc foarte multa revolta si tot mai multe persoane vor sa isi strige nemultumirile in public. Protestele care au loc si la noi de cateva zile au produs foarte multa agitatie si, desi nu dorim sa incurajam un astfel de comportament, in cazul in care vrei sa spui ce te nemultumeste, ai la dispozitie cateva sfaturi care te invata cum sa fii mai puternica in timpul protestelor, scrie sheknows.com.

Sa ai curajul sa lupti pentru drepturile tale si pentru ceea ce crezi ca este corect te poate epuiza, asa ca este important sa stii cum sa fii mai puternica in timpul protestelor.

Cum sa fii mai puternica in timpul protestelor

1. Nu-ti fie teama sa vorbesti in public

Daca vrei sa lupti pentru drepturile tale si pentru lucrurile in care crezi, nu trebuie sa iti fie teama sa vorbesti in public. Este bine sa fii mereu informata si sa fii la curent cu situatia politica din tara. Citeste stiri din surse verificate si evita sa crezi toate zvonurile pe care le auzi.

2. Lupta pentru drepturile pe care le ai

Ceea ce faci acum, in momentul de fata, va avea efecte pe termen lung. Copiii tai au dreptul la o viata mai buna si nu se vor confrunta cu situatiile prin care treci tu in aceasta perioada. Nu trebuie sa iti fie teama sa lupti pentru drepturile tale si nu trebuie sa cedezi in fata greutatilor. Opiniile tale sunt foarte importante, chiar daca tu crezi ca rolul pe care il ai in societate este foarte mic.

3. Crede in dorintele tale

Intr-o lume in care pericolele sunt la fiecare pas, iar foarte multe persoane obisnuiesc sa minta in momentul in care ies in public, este bine sa crezi in dorintele tale si sa nu te lasi manipulata de nimeni. Nu te lasa influentata de unele evenimente si incearca sa iti stapanesti emotiile chiar si in acele momente in care simti ca nu mai ai putere.

4. Nu-ti pierde speranta

In perioadele mai grele este foarte usor sa cazi prada deznadejdii. Cu toate acestea, nu trebuie sa te lasi descurajata de nimeni. Daca tu crezi in drepturile tale si consideri ca ti-a fost facuta o nedreptate, trebuie sa crezi cu tarie ca totul se va rezolva. Trebuie sa actionezi cu mai multa incredere in tine si sa lupti in continuare pentru ceea ce este bine pentru tine.

5. Nu instiga la ura

Este important sa crezi atat in tine, cat si in tara ta. Trebuie sa promovezi iubirea si sa crezi ca totul se poate rezolva fara violenta. Frica nu este un aliat in lupta pentru drepturile tale, asa ca renunta la gandurile si incertitudinile care te tin pe loc. Este bine sa crezi ca exista corectitudine si ca totul se va rezolva in cele din urma.

6. Nu sustine legile care nu sunt corecte

Indiferent ce legi adopta politicienii, daca tu consideri ca ele nu sunt corecte si pot produce mai mult rau decat bine, ai tot dreptul sa fii impotriva adoptarii lor. Nu ezita sa lupti pentru drepturile tale. Totusi, este important sa stii cum sa iti strigi nemultumirile, pentru ca orice gest gresit poate sa aiba consecinte grave.

Citeste si parerea Andreei despre situatia din tara!

Foto: Guliver