Fraze pe care sa nu le spui la serviciu. Iti pot pune in pericol cariera!

Iti doresti sa ai o cariera de succes, esti atenta la multe detalii, iti place sa ai o relatie buna cu colegii de serviciu si vrei sa fii mereu la zi cu orice noutate? Ei bine, sa fii activa in domeniul in care lucrezi este esential, insa trebuie sa ai in vedere aceasta lista cu fraze pe care sa nu le spui la serviciu, scrie brightside.me.

Chiar daca iti vine greu sa crezi, unele lucruri pe care le faci te pot sabota, fara sa iti dai seama. Daca vrei sa faci o impresie buna si sa fii apreciata pentru munca pe care o faci, este bine sa tii cont de aceasta lista cu fraze pe care sa nu le spui la serviciu.

Fraze pe care sa nu le spui la serviciu

1. “Acest lucru nu este problema mea”

In momentul in care superiorii sau colegii de serviciu apeleaza la tine pentru a rezolva o problema, este esential sa le acorzi mai multa atentie, chiar daca nu dispui de suficient timp. Scopul tau este sa fii un bun coechipier, nu sa-i faci sa creada ca te intereseaza doar persoana ta.

2. “Intotdeauna am procedat in acest fel”

Chiar daca ai experienta in domeniul in care lucrezi si consideri ca stii mereu ce trebuie sa faci, este bine sa fii deschisa la sugestii, pentru ca te va ajuta sa avansezi in cariera.

3. “Nu pot face mai mult decat atat”

In cazul in care te confrunti cu situatii noi si iti este greu sa le rezolvi, nu este indicat sa ai o atitudine negativa. Spune ca incerci sa abordezi si altfel problemele cu care te confrunti.

4. “Rezolv intr-un minut”

Desi foarte multe persoane au tendinta sa foloseasca aceasta fraza, fiind mai mult un tic verbal, este bine sa nu afirmi acest lucru la serviciu, mai ales cand ai ceva important de facut.

5. “Nu are niciun sens ce imi spui”

Toata lumea face greseli la serviciu, asa ca este indicat sa dai dovada de mai multa intelegere. O atitudine necorespunzatoare nu te va ajuta sa faci progrese in cariera.

6. “Este gresit ce spui”

In cazul in care te contrazici cu un coleg de serviciu sau cu superiorii, este recomandat sa eviti aceasta fraza. Nimic nu este gresit pana la proba contrarie, asa ca incearca sa dai dovada de mai multa intelegere.

7. “Nimeni nu ma intelege”

Este inca o forma de exprimare care se clasifica pe lista cu fraze pe care sa nu le spui la serviciu. Nu trebuie sa spui asa ceva, indiferent de situatie. Este esential sa dovedesti ca ai incredere in tine.

8. “Am presupus ca asa este mai bine”

In cazul in care ai un task nou, este bine sa ceri toate informatiile inainte sa actionezi. Evita sa presupui unele lucruri, pentru ca nu te va ajuta sa evoluezi la serviciu.

9. “Am facut ce am putut, asta e!”

Este firesc sa faci greseli la serviciu, insa aceasta abordare nu este buna. Mai degraba, intreaba cum poti sa actionezi mai bine pe viitor.

10. “Nu am suficient timp”

Sunt zile in care ai foarte multe sarcini de rezolvat si ai tendinta sa refuzi orice noua cerere? Nu pleca de la premisa ca nu ai suficient timp. Mai degraba, spune ca incerci sa rezolvi noul task in cursul zilei respective.

Citeste si: 7 pasi care te ajuta sa te impui la serviciu!

Foto: Guliver