Greseli pe care le faci la interviu

Probabil stii deja ca cel mai important pas pentru un interviu de succes este sa nu le trimiti angajatorilor un e-mail de pe o adresa care nu contine numele tau. Nici daca intarzii la interviul de angajare nu este in avantajul tau. Acestea sunt doar doua greseli pe care le faci la interviu si care sunt complet neprofesionale. 

Contactul vizual este si el important, iar strangerea de mana trebuie sa fie ferma. Dar stiai ca sunt si foarte multe greseli pe care le faci la interviu si care au un impact negativ asupra sanselor tale de angajare? Foarte multe greseli nu sunt facute in mod constient, potrivit themuse.com.

4 greseli pe care le faci la interviu si care nu sunt profesionale

1. Se citeste disperarea in ochii tai

Consultantii in cariera spun ca nimic nu este mai suspect decat disperarea care se citeste in ochii tai atunci cand mergi la un interviu de angajare. Un bun angajator isi va da seama la prima vedere ca iti doresti cu ardoare acel loc de munca si va profita de aceasta slabiciune a ta. Trebuie sa fii increzatoare si sa-i demonstrezi angajatorului ca esti o persoana bine pregatita si educata. Mai mult, trebuie sa ai o viziune clara asupra carierei tale si sa demostrezi ca acel post reprezinta o adevarata oportunitate pentru tine.

2. Esti falsa

Specialistii in cariera spun ca foarte multe persoane mint la interviu in speranta ca vor obtine postul pentru care au aplicat. Tine minte, nu vei reusi sa faci o impresie foarte buna daca esti falsa, pentru ca acest lucru se poate observa. Inceteaza sa mai separi viata personala de viata profesionala si incepe sa crezi ca esti aceeasi persoana, indiferent de locul sau situatia in care te afli. Este foarte important sa te cunosti mai bine si sa nu iti fie teama sa te prezinti asa cum esti cu adevarat. Poti vorbi despre hobby-urile tale sau despre orice alt lucru care iti place, in mod sigur interviul va deveni mult mai interesant si mai placut.

3. Nu vii pregatita

Probabil ai mai auzit pana acum ca este foarte important sa citesti cateva informatii despre compania la care urmeaza sa ai un interviu. Vrei sa faci o impresie foarte buna si din acest motiv este bine sa vii pregatita la interviu. Trebuie sa stii cateva informatii esentiale despre compania respectiva, cateva detalii despre cifra de afaceri sau despre numarul de angajati. Mai mult, ii poti spune angajatorului ce planuri ai pentru dezvoltarea firmei si cat de mult ar putea conta contributia ta la aceasta firma. Este esential sa demonstrezi ca acorzi atentie companiei si ca intelegi foarte bine ce inseamna munca in echipa si sub indrumarea unui coordonator. Poti sa-i propui angajatorului si cateva imbunatatiri pentru pagina de Facebook sau pentru pagina online.

4. Nu esti atenta la ce postezi pe internet

Una dintre cele mai mari greseli pe care le faci la interviu este sa nu te asiguri ca ai eliminat toate acele informatii de pe internet care nu sunt in avantajul tau. Orice angajator va cauta informatii despre candidatii care vor sa aplice pentru un post, iar tu trebuie sa te asiguri ca nu apar poze indecente cu tine sau jurnale si texte in care vorbesti urat despre alte companii la care ai lucrat. Ai grija sa iti modifici si CV-ul online inainte sa te prezinti la interviu si asigura-te ca nu ti-a scapat nimic din vedere.

Vrei sa faci o impresie foarte buna la interviul de angajare si sa te imbraci pe masura? Iata ce trebuie sa porti!

Foto: Guliver