cand esti singura de prea mult timp

Sunt foarte multe lucruri care pot sa nu iti placa la tine cand esti singura de prea mult timp, dar sunt sanse sa descoperi si o alta latura a ta, scrie elitedaily.com. Chiar daca iti doresti cu ardoare sa incepi o relatie noua, sa iubesti si sa fii iubita, este esential sa inveti sa te apreciezi pe tine insati si sa te bucuri mai mult de viata.

Poate ca te incearca foarte multe ganduri si sentimente cand esti singura de prea mult timp, dar in mod sigur este o etapa importanta a evolutiei tale.

5 lucruri pe care le inveti despre tine cand esti singura de prea mult timp

1. Inveti sa accepti noi provocari si sa le depasesti cu brio

De obicei, in momentul in care o persoana se loveste de o noua provocare, primul instinct este sa apeleze la sfaturile sau la ajutorul altcuiva. Aceasta regula nu se aplica si in cazul tau, pentru ca singuratatea te-a invatat sa fii puternica si sa accepti provocarile care iti apar in cale. Instinctul tau nu este sa ii lasi pe altii sa rezolve situatiile in locul tau, ci sa te descurci singura.

2. Nu te iubesti cu adevarat pe tine insati, dar vrei sa schimbi asta

Poate ca sunt momente in care anxietatea isi face loc in viata ta, iti este teama sa te afisezi in public, esti rezervata fata de unele persoane sau consideri ca nu ai foarte multe atuuri. Toate aceste lucruri se intampla din cauza ca nu practici iubirea de sine, dar singuratatea te ajuta sa intelegi cat de importanta esti si in mod sigur vei reusi sa iti schimbi parerea despre tine.

3. Te accepti asa cum esti, cu defecte si calitati

Cand esti singura de prea mult timp, ajungi sa intelegi ca societatea nu este perfecta, ca unele persoane nu sunt ceea ce par sau vor sa fie, iar unele lucruri se intampla cu un scop. Inveti sa te accepti asa cum esti, cu defecte si calitati si incepi sa renunti la toate acele prejudecati care te impiedica sa te simti bine. Cu alte cuvinte, singuratatea te invata sa fii o persoana autentica.

4. Descoperi ca esti o persoana care are multe de oferit

Cand esti singura de prea mult timp, descoperi ca esti o persoana care are multe de oferit si incepi sa crezi ca barbatul care va intra in viata ta se va considera cu adevarat norocos. Aceasta conceptie nu inseamna ca te urci pe un piedestal, ci inseamna ca iti dai seama cat de valoroasa esti!

5. Ai mai multa incredere in tine

Poate ca nu te simti foarte bine in momentul in care esti singura si poate ca iti doresti sa iti schimbi complet viata, dar trebuie sa intelegi ca nu ai nimic de pierdut. Singuratatea te ajuta sa ai mai multa incredere in tine insati, te ajuta sa te descurci mai bine in viata si sa iei decizii care sunt in avantajul tau.

Citeste si: Sfaturi proaste pe care sa nu le dai persoanelor care se simt singure!

Foto: Guliver