Pleoape stralucitoare, buze senzuale

Miki Puran ne-a demonstrat cat de usor este sa obtii un machiaj potrivit serilor de Sarbatoare! Pentru acest lucru, ai nevoie de doua produse speciale, la care nu apelam in mod obisnuit, si anume un ruj rosu si fard glitter pentru pleoape.

Nu-ti fie teama sa porti rosu pe buze, este un element de machiaj foarte feminin; trebuie sa alegi acea nuanta de rosu potrivita culorii tenului tau. Este adevarat ca cel mai frumos rosu este cel clasic, un pigment putin mai rece care arata spectaculos pe un ten ca de portelan, dar variatiile de nuante sunt la fel de frumoase si de efect. Iata care sunt pasii cei mai siguri pentru a imita look-ul creat de Miki:

1. Incepi machiajul fetei aplicand o baza (fie o crema de fata care sa permita fondului de ten si pudrei sa fie bine distribuite, fie o baza speciala pe care o gasesti sub numele de baza de machiaj), urmata de fond de ten si pudra. Aplica fondul de ten si pe buze pentru ca fi o baza excelenta pentru ruj.

2. Sfatul lui Miki este sa incepi cu aplicarea culorii pe buze si anume cu rujul rosu pentru ca odata ce l-ai aplicat, acesta iti va indica fardul de obraz (cu rujul aplicat, poti observa foarte usor cat blush este suficient). Pentru precizie, ajuta-te de o pensula pentru a distribui rujul cat mai bine; daca este nevoie poti aplica doua straturi.

3. Dupa ce echilibrezi cromatic fata cu ajutorul fardului de obraz, poti trece la machiajul ochilor. Pentru ca glitterul este foarte fin si usor si se poate imprastia, protejeaza zona de sub ochi cu putina pudra pe care o vei indeparta ulterior, la final. Apoi, aplica pe arcade un strop de iluminator care are rolul de a capta lumina si de o conferi privirii luminozitate. Pentru aplicarea glitterului, Miki a folosit o baza pe care acesta sa adere mai bine. Daca nu ai un astfel de produs, aplica un fard de pleoape in culoarea pielii (ajuta, dar nu este la fel de rezistent ca baza special formulata pentru sustinerea glitterului). Cu o pensula sau chiar si cu degetele, aplica fardul particulele stralucitoare de fard, incepand cu mijlocul pleoapelor. Nu uita sa scuturi pensula de surplus pentru a evita imprastierea fardului. La final, indeparteaza pudra protectoare de sub ochi si aplica mascara in doua straturi.

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management