Mai putin negru, mai multa creativitate

Sa recunoastem ca pana in acest an nu ne-am prea gandit ca negrul poate fi inlocuit cu altceva, in cazul machiajul smokey eyes, care prin insasi natura lui este fumuriu, inchis spre foarte inchis. Ok, de dragul diversitatii, unele dintre noi mai apelam la maro, dar cam asta era tot!

Multumita lui Path McGrath am aflat ca exista si alte nuante cu care putem jongla in realizarea acestui tip de machiaj. Pat este make-up artist de prestigiu, una dintre cele mai insemnate voci in segmentul de machiaj in ce priveste crearea fardurilor si o adevarata vizionara in definirea machiajelor pe care le vedem pe cele mai importante prezentari de moda din capitalele modei. O adevarata sursa de inspiratie, Pat a incurajat femeile sa renunte la negru si sa creeze smokey cu nuante diverse, de la visiniu, verde kaki, roz-putred, navy-blue sau violet.

Intrigate de un trend atat de puternic si curioase sa aflam cum aplicam corect acest smokey colorat, am rugat-o pe Miki sa ne elucideze pasii unui astfel de machiaj. Ea a ales nuanta navy, atat de trendy in aceste luni. Iata cum trebuie sa procedam:

1. Invaluim tenul intr-o baza compusa din fond de ten si un strat foarte fin de pudra; acest pas este important pentru aspectul final al machiajului. Este bine sa stim de la inceput ca focusul este pe ochi, asadar nu incarcam restul fetei cu mai mult make-up decat este cazul.

2. In functie de preferinte, culoarea pielii sau a ochilor, alegem culoarea pe care o vom aplica. In acest caz sunt foarte utile trusele de farduri cu mai multe nuante. Cu ajutorul unei pensule pentru aplicarea fardului de pleoape, putem incepe sa incarcam pleoapa mobila cu fard pana sub osul arcadei. Acest prim fard trebuie sa fie apropiat de pigmentul natural al pielii si are rol de baza.

3. Aplicam la baza genelor culoarea aleasa pentru smokey eyes si tinem cont de faptul ca trebuie sa insistam pe linia genelor, pentru a umple cu cat mai mult fard aceasta portiune a pleoapei. Putem chiar sa umezim putin pensula pentru un efect intens. Continuam sa aplicam culoare in pliul pleoapei in mod normal, fara ca pensula sa fie umeda, deci daca ai umezit-o deja, usuc-o. Degradam usor nuanta spre exteriorul ochilor.

4. Cu ajutorul unei pensule mai subtiri aplicam culoare pe linia genelor inferioare si putem fixa acest fard cu putin creion dermatograf care trebuie sa fie, de preferat, intr-o nuanta apropiata fardului de pe pleoapa superioara.

5. Pentru luminozitate, folosim putin iluminator exact pe varful arcadei si in coltul intern al ochiului si, bineinteles ca vom recurge la doua straturi de mascara care vor fixa privirea.

Trebuie sa stii ca daca ai ochii mari, acest tip de machiaj iti este potrivit. Altfel, daca ai ochii mici sau in forma asiatica si nu stapanesti foarte bine manevrarea fardurilor, se poate sa nu fie cel mai inspirat machiaj; in acest caz poti opta pentru nuante mai deschise.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Pica/ Allure Management