Joc de lumini si umbre

Desi nu pare, machiajul natural este mai greu de realizat decat unul complex, cu multe nuante. De ce? Pentru ca trebuie sa te ajuti doar de nuantele pielii pentru a construi un look curat,  dar care, in acelasi timp, sa nu lase la vedere cearcanele sau micile imperfectiuni ale pielii.

Tocmai pentru ca nu este asa simplu cum pare, am rugat-o pe Miki Puran sa ne dezvaluie cateva dintre secretele ei care sa ne faca misiunea mai usoara. Pentru cele care nu stiu foarte clar ce inseamna machiajul nude, Miki spune ca este “acel machiaj transparent, minimal si care se foloseste foarte mult de lumini si umbre”. Focusul este pe piele, aceasta trebuie sa arate impecabil, fara sa para incarcata de machiaj, iar imperfectiunile, daca exista, pot fi camuflate cu texturi corectoare. Urmeaza urmatorii pasi:

1. Hidrateaza si maseaza pielea pentru ca machiajul sa se “aseze”cat mai bine. Dupa cateva minute in care lasi pielea sa absoarba produsul hidratant, poti trece la detalii. Este indicat, in special pe parcursul sezonului rece, sa oferi atentie conditiei buzelor. Exfoliaza-le saptamanal pentru a nu fi tentata sa rupi stratul subtire de pe suprafata acestora. Dupa indepartarea exfoliantului, hidrateaza si asteapta cateva minute inainte de a incepe machiajul.

2. Alege nuanta potrivita de fond de ten. Acesta se va aplica, fie cu degetele, fie cu buretelul. Miki a folosit un aparat profesional – aerograful, dar in lipsa acestuia, aplicarea clasica functioneaza de fiecare data.

3. Urmeaza pudra; foloseste-o cu moderatie si in special in zona T. Un voal subtire de pudra libera este suficient.

4. Un detaliu important: sprancenele. Penseaza firele rebele, tunde excesul cu atentie si contureaza-le cu un fard in culoarea acestora. Nu le neglija; daca sunt neingrijite, dezechilibreaza fata si intuneca privirea.

5. Pentru buze alege un creion si un gloss, ambele in culoare naturala. Creionul va fi aplicat pentru a oferi rezistenta glossului. Asadar, dupa aceasta baza poti folosi glossul.

6. Pleoapele pot ramane fara fard, dar este bine ca genele sa fie scoase in evidenta cu un strat de mascara (maro pentru blonde si negru pentru brunete).

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management