Cum aplicam pe pleoape trei nuante de pamant

Indiferent daca le folosim ca atare sau pentru a forma anumite umbre in machiajul ochilor, toate apelam la nuantele de pamant. Acestea fac parte dintr-o paleta cromatica care ne permite sa realizam machiaje diferite si usor de purtat. Iata cum realizezi un machiaj in nuante de pamant:

Vrei sa le folosesti, dar nu stii ce culori sa alegi pentru a obtine un machiaj actual? Make-up artistul Miki Puran ne da o lectie prin care ne demonstreaza ca modul de aplicare face diferenta!

Iata pasii unui machiaj in nuante de pamant recomandati de Miki

1. S-a amestecat putina crema hidratanta cu fond de ten si acest mixt s-a aplicat pe intreaga fata, insistandu-se pe zonele cu probleme. Miki a fixat totul cu o pudra libera si tot cu ajutorul pudrei a protejat si zona de sub ochi de eventualele urme de fard care pot cadea in timpul aplicarii. Indeparteaza acest surplus dupa ce termini machiajul ochilor.

2. Deoarece multe femei recurg la nuantele de pamant pentru a obtine un machiaj smoky, Miki a ales trei nuante cu care sa il putem realiza. Mai intai, s-a aplicat nuanta cea mai deschisa (bej), urmata de maro roscat si maro inchis, toate nuantele fiind mate – acest detaliu aduce machiajul in actualitate. Fardurile au fost aplicate in pliul pleoapelor, fara a urca spre arcada. Acest mix cromatic trebuie distribuit mai mult la baza genelor superioare si inferioare pentru a realiza un machiaj in nuante de pamant care sa nu intunece privirea.

3. Pentru a conferi stralucire privirii si a contracara aspectul mat al pleoapelor, poti aplica putin iluminator pe arcade. Contureaza sprancenele, fixeaza-le cu gel si periaza-le. Intensifica privirea cu doua-trei straturi de mascara.

4. La final, imbujoreaza-te putin cu ajutorul unui fard discret si alege un ruj natural, tot mat.

TRUC:

Daca nuantele de pamant folosite nu sunt neaparat pe gustul tau, poti contura si mai intens ochii, apeland la un contur maro sau negru, pe care il vei trasa pe linia interna a ochilor.

poti purta acest machiaj intr-o tinuta de zi, realizata si ea din piese in nuante de pamant. Invata sa le combini din Lectia de moda dedicata acestei teme.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Horlescu/ Allure Management