Un look proaspat

Timpul este pretios iar diminetile sunt prea scurte pentru a recurge la un machiaj elaborat. Si, intre noi fie vorba, de cele mai multe ori, nici macar nu este cazul sa ne complicam look-ul. Este important sa evaluezi lucrurile cat mai bine, nu folosi machiaj in exces pentru ca iti vei face un deserviciu. Miki Puran ne arata drumul cel mai rapid pentru a obtine un machiaj de zi plin de prospetime, radios si foarte sic:

1. Trebuie sa ai la indemana un iluminator si un fond de ten. Primul se aplica pe pometi si arcade pentru a reflecta lumina si a scoate in evidenta trasaturile fetei. Fondul de ten se intinde pana la omogenizare pe suprafata fetei, pe gat si pe decolteu, daca este cazul. Pentru un rezultat optim, foloseste-te de un buretel de silicon.

2. Cel de-al doilea pas este distribuirea pudrei libere si a fardului de obraz. Pudra se aplica cel mai bine cu o pensula mare, prin miscari circulare pe intreaga fata. Miki recomanda indepartarea surplusului prin scuturarea pensulei la fiecare incarcare cu produs. Blush-ul trebuie intins temeinic pentru a nu exista dungi inestetice pe pometi. Mergi cu fardul de obraz pana spre urechi si tample. Nuanta folosita este foarte importanta, aceasta trebuie sa fie in ton cu pigmentul natural al pielii.

3. Genele si sprancenele trebuie definite cat mai bine, pentru ca machiajul sa fie finisat. Este el natural, dar de cele mai multe ori, acesta este si cel mai greu de realizat, deoarece atentia la detalii face diferenta! Asa ca perie bine sprancenele si fixeaza-le cu ajutorul unui gel special. Daca nu ai gel de sprancene pe acasa, pulverizeaza pe perie un strop de lac fixativ pentru par si vei obtine acelasi efect. Mascara poate fi folosita intr-un strat sau in doua, in functie de nevoie.

4. Alege un gloss de buze intr-o nuanta naturala care sa improspateze aspectul acestora.

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management