Un ten perfect in lumina zilei

Unul dintre gesturile cele mai obisnuite in ritualul de infrumusetare este aplicarea fondului de ten. Totusi, multe dintre noi nu reusim sa manuim cum trebuie acest produs, motiv pentru care Miki Puran dezvolta subiectul…

Indiferent ca ai fata machiata sau nu, cand vrei un rezultat impecabil, trebuie sa incepi de la zero. Asadar, curata fata cu demachiant si tonifiaza cu rabdare. Chiar si un scurt masaj facial face bine, asa ca daca ai timp, maseaza fata prin miscari cirulare, din interiorul catre exteriorul fetei. Incepe prin aplicarea unei baze de machiaj sau a unei baze ce camufleaza porii deschisi (daca nu ai asa ceva, chiar si o crema cu o formula lejera poate servi drept baza). Pentru a evita un surplus al bazei ce poate interveni in fixarea fondului de ten, asteapta trei minute inainte de a folosi machiajul propriu-zis. Imediat ce te asiguri ca ai ales nuanta potrivita de fond de ten, incepe aplicarea acestuia tinand seama de faptul ca trebuie sa aplici de la interior catre lateralele fetei si de sus in jos (urmareste miscarile lui Miki). Poti face acesta operatiune atat cu degetele, cat si cu ajutorul buretelului de silicon. Un finisaj perfect cere rabdare, asa ca tapoteaza pana la omogeniare, pana cand iti place cum fondul de ten “se aseaza” pe fata. Nu uita sa estompezi diferentele de culoare intre fata, gat, decolteu, chiar si urechi.

Miki recomanda sa iti alegi fondul de ten astfel:

1. daca ai un ten uscat, opteaza pentru un fond de ten fluid;

2. alege un produs compact pentru un ten mixt sau gras.

Trucul lui Miki: daca folosesti buretelul pentru aplicarea fondului de ten, umezeste-l putin in prealabil. Astfel, acesta nu va absorbi sin u va risipi mai mult fond de ten decat trebuie.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management