4 pasi esentiali in aplicarea blush-ului

Studiile spun ca 59% dintre femei folosesc fardul de obraz si bine fac, mai ales ca in aceasta toamna make-up artistii ni-l propun drept una dintre tendintele esentiale. Blush-ul improspateaza cat ai clipi, asa ca nu ezita sa profiti de el!

Pentru a identifica nuanta potrivita de blush, ciupeste-te de obraji si vei vedea singura in oglinda ce culoare iti trebuie. Este important sa aplici blush-ul cu miscari circulare, in niciun caz sub forma de dungi. Asigura-te ca machiezi obrajii treptat si ca estompezi  culoarea spre tample, nu spre mandibula. Este bine de stiut ca texturile pudrate sunt cele mai fine, dar si cel mai greu de controlat, asa ca aplica fardul treptat, putin cate putin.

Bine de stiut:

1. Blush-ul se aplica imediat dupa fondul de ten sau pudra si inainte de machierea ochilor. De multe ori, dupa ce vezi culoarea din obraji, nu mai este necesara fardarea pleoapelor, tocmai pentru ca fardul de obraz este un produs-pion care echilibreaza si structureaza aspectul fetei.

2. Exista mai multe texturi de fard pentru pometi si anume: pulbere, compacte sau cremoase. In functie de ce alegi, aplicarea se face cu pensula, buretel de silicon sau cu ajutorul degetelor. Este esential sa estompezi bine produsul pentru a arata cat mai natural.

3. In cazul fardului de obraz, este mai importanta culoarea decat textura. Miki recomanda: o nuanta de roz sau asa numita “piersicuta” pentru tenul deschis la culoare, nuante de teracota sau caisa coapta pentru tenul aramiu si oranj sau rosu intens pentru tenul masliniu.

4. Daca ai folosit prea mult fard de obraz, nu face greseala de a sterge cu un servetel (se va intinde iremediabil). Mai bine aplica peste acesta un strat fin de pudra.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management