Trei straturi pentru un efect desavarsit

Mereu in tendinte, acesta este actul suprem de curaj, chiar si pentru o femeie moderna. Multe dintre noi il cumparam, dar il aplicam rar, fie din comoditate, fie pentru ca buzele rosii ni se par prea indraznete. In acesta toamna, rujul rosu se evidentiaza pe cele mai impresionante podiumuri din toate capitatelele modei si am rugat-o pe Miki sa ne deconspire detalii despre aplicarea lui corecta si sa ne dea cele mai ascunse trucuri care sa confere rezistenta si frumusete acestui produs special de machiaj. Fie ca optezi pentru o textura cremoasa sau una foarte mata (apropos, e foarte senzual sa porti nuante mate de rosu!), aplicarea este esentiala:

1. Foloseste pe buzele demachiate si uscate un strat de baza speciala pentru buze. Daca nu ai la indemana, nu uita ca fondul de ten folosit in strat foarte fin, poate inlocui baza.

2. Incepe prin folosirea unui creion de buze bine ascutit si, neaparat, in aceeasi nuanta ca cea a rujului. Aplica atenta conturul, fara a depasi linia buzelor, si continua apoi pe toata suprafata lor. Acest creion va conferi o rezistenta insemnata, rujul pastrandu-se la locul lui peste mai bine de sase ore. Bineinteles, daca mananci, datele problemei se schimba.

3. Cel mai bun rezultat in obtii daca aplici rujul cu o pensula speciala pentru acest ritual. Incepe din centru buzelor spre colturi.

4. Dupa aplicarea primului strat de ruj, indeparteaza surplusul cu un servetel. Pentru mai mult volum, Miki ne sfatuieste sa aplicam un strat fin de pudra pulbere translucida pe suprafata buzelor. Eu am incercat si functioneaza!

5. Ultimul pas este ce-l de-al doilea strat de ruj care se aplica in aceeasi maniera ca primul.

Daca vrei mai multa stralucire, poti folosi pe centru buzelor un strop de vaselina sau un punct de gloss, in aceeasi nuanta cu rujul, fireste! Iar ca sa porti un machiaj cat mai actual, nu farda pleoapele, ci doar genele si pometii. Pentru obraji, foloseste un iluminator care sa capteze lumina si sa puna in valoare un ten senzual, stralucitor, ca sarutat de soare.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management