Detalii de machiaj pentru o privire radioasa

Este important ca atunci cand ne asezam in fata oglinzii, pentru a ne farda, sa avem un plan. Nu arunca pe fata diverse nuante si texturi care sa ingreuneze aspectul tenului. Unul dintre look-urile care mereu capteaza privirile si atrage complimente este acela in care iti pui in evidenta ochii. Iar daca vrei sa faci acest lucru intr-o maniera cat mai actuala, tine cont de sfaturile lui Miki Puran, make-up artist invitat pentru realizarea lectiilor de frumusete. De la Miki furam cele mai interesante trucuri si trebuie sa recunoastem, face o treaba senzationala in definirea sprancenelor. Asadar, ea ne indruma cel mai bine in privinta detaliilor care fac chipul mai radios, chiar si in cele mai innorate zile de iarna.

1. Primul pas este pensarea naturala a sprancenelor, tunderea acestora si perierea lor. Astfel, vei bifa un detaliu foarte eficient in captarea luminii asupra zonei ochilor. Cel mai bine este sa te lasi pe mana unui specialist care sa creeze forma si arcuirea, iar pentru intretinere este indicat sa alegi o penseta pentru uz profesional – aceasta permite o mai buna manevrare si nu risti sa te ranesti in timpul extragerii firelor de par.

2. Dupa scurta sesiune de indepartare a firelor rebele, scoate in evidenta forma sprancenelor! Poti face acest lucru cu un fard in culoarea parului, nici mai deschis, nici mai inchis. Aplica acest fard cu ajutorul unei pensule pe care o poti umezi in prealabil. Daca la final ti se pare ca sunt mai inchise la culoare decat iti doresti, tapoteaza cu un servetel fiecare spranceana in parte si perie-le pana cand esti multumita de naturaletea lor (daca fardul se intinde in jurul sprancenelor, corecteza cu fond de ten). Miki spune ca “fardul pe care il folosesti ar trebuie sa fie special formulat pentru fardarea sprancenelor, dar daca nu ai asa ceva poti improviza prin combinarea unui fard de pleoape maro cu putin fond de ten sau crema de fata.” Fardul folosit poate fi cremos, pudrat sau poti combina aceste doua texturi, cu ajutorul unei pensule.

3. Un truc excelent pentru o privire luminoasa este acela de a aplica iluminator sub arcada sprancenelor si un strop, exact deasupra, spre firele din exterior.

4. Machiajul pleoapelor consta in doua etape, aplicarea fardului din pliul pleoapei si trasarea tusului, neaparat negru. De ce negru? Pentru a echilibra zona ochilor, trebuie sa existe un numitor comun, in cazul nostru, grosimea sprancenelor cu linia tusului. Tocmai din acest motiv, nu trasa o linie foarte subtire, ci una medie. Contrastul dintre linia neagra a tusului si cea maro a sprancenelor este un detaliu foarte, foarte modern. Fardul din pliul ochiului poate fi maro sau chiar bej si are rolul de a conferi volum.

5. La final, aplica mascara cu generozitate, pe genele superioare si pe cele inferioare. Lasa restul fetei cat mai natural posibil (doar fond de ten, inclusiv pe buze) si pentru o tusa finala, picteaza-ti unghiile in bej mat.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Pica/ Allure Management