French Inspiration

Romancele sunt preocupate de frumusete si, indeferent de bugetul alocat produselor de infrumusetare, gasesc mereu solutii sa iasa cu fata curata, sau, in cazul de fata, cu parul frumos.

Mereu in cautare de solutii simple si eficiente, ne-am gandit sa te tentam cu o coafura usor de realizat si care poate fi purtata in zilele relaxate. Cum tocmai ce am aflat ca ne asteapta doua zile libere la granita dintre noiembrei si decembrie (30 si 1), am dat navala in salonul lui Razvan Dobrescu pentru o recomandare si am plecat de la el cu temele facute.

Saptamana acesta: french chignon, bun de purtat la final de saptamana si nu numai. Iata ce trebuie facut (foarte simplu, fara exagerari):

1. Piaptana parul si prinde-l intr-o coada de cal. Fii atenta sa nu strangi parul foarte tare pe suprafata calotei; trebuie sa arate un pic neglijent.

2. Separa coada in doua parti egale si ocupa-te de parti pe rand. Prima jumatate trebuie rasucita pe lungime si apoi, tinand strans varfurile, maseaza coada, atat cat anumite suvite sa para ca vor sa iasa. Astfel conferi cocului volum si aspectul acesta french, aparent dezordonat. Roteste-o spre dreapta in jurul cozii nelucrate si fixeaza cu doua ace aplicate incrucisat (acestea ofera o  sustinere de nadejdie). A doua jumatate va fi supusa aceleasi miscari, doar ca trebuie rasucita invers, in partea opusa primei, respectiv spre stanga.

SFAT: daca esti tunsa franjurat, poti manevra mai usor cele doua jumatati daca pulverizezi spray fixativ, exact inainte de prinderea cu ace.

3. La final, poti masa zona tamplelor pentru a relaxa si mai mult firele de par. Astfel, intensifici aspectul de naturalete si conferi acest french touch. Poti apela si acum la un pic de fixativ.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management