Volum si lejeritate

Pentru aceasta saptamana, Razvan ne arata cum putem obtine bucle retro – un look specific anilor ’30 – dar actualizat, cu accente moderne, cum ar fi bretonul sau varfurile parului, ambele lasate neondulate.

Trebuie sa  avem la indemana un spray fixativ cu mentinere lejera si pentru ca vom lucra cu un drot electric, este indicat sa aplicam pe par un produs care sa-l protejeze de caldura excesiva generata de acesta. In cazul nostru, Razvan a lucrat ca un fixativ care are in formula sa si protectia termica, dar daca tu nu ai un astfel de produs care sa includa ambele actiuni (de fixare si de protectie), va trebui sa cumperi doua produse. Nu le poti omite, pentru ca ele ajuta foarte mult coafura. Iata care sunt pasii corecti:

1. Dupa pregatirea parului, poti incepe sa il sectionezi in trei parti: doua laterale si partea din spate.

2. Incepe lucrul cu drotul de pe o laterala si onduleaza incepand de pe dedesubt, spre exterior. Pentru fixare, pulverizeaza spray fixativ pe fiecare suvita. Razvan a ales drotul cu trei picioare, dar poti apela cu incredere si la un aparat clasic; vei obtine un rezultat foarte asemanator. Trebuie sa fii atenta sa nu infasori pe drot varfurile, acestea trebuie sa ramana drepte.

3. Dupa ce termini de ondulat tot parul, pulverizeaza iar un jet de fixativ si, cu mainile, desfa suvitele, fara sa insisti. Ideea este sa ajuti parul sa capete volum si sa aiba un aspect aparaent neglijent. Poti peria parul, dar doar la suprafata, nu insista pentru ca buclele isi vor pierde forma.

Daca nu ai breton, poti imita acest aspect retro cu doar doua agrafe simple. Formeaza o carare pe mijloc si prinde agrafele pe parti, la o distanta egala de carare.

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management