6 reguli cand folosesti placa

Recunoastem ca aparatul de intins ne poate salva atunci cand nu reusim sa imblanzim suvitele dupa bunul plac. Multe dintre noi recurgem la intinderea parului pentru ca este cel mai la indemana lucru si ne iese chiar si celor mai putin pricepute dintre noi. Totusi, uitam ca exista riscuri la care ne supunem podoaba capilara, riscuri determinate de temperata inalta cu care parul nostru intra in contact direct. Iata ce sfaturi ne-a oferit specialistul nostru, Razvan Dobrescu:

1. Inainte de a folosi aparatul de intins, foloseste produse ce ofera o protectie termica; este de preferat ca aceste produse sa contina si ingrediente hidratante.

2. Nu pulveriza spray fixatix inainte de folosirea placii pentru ca acesta, in contact cu temperatura foarte ridicata degajata de aparatul electric, poate usca parul.

3. Alege suvite de grosime medie si foloseste placa pe toata lungimea fiecarei suvitei, fara a insista pe anumite zone, pentru ca altfel risti supraincalzirea firelor de par, si, respectiv, deteriorarea lor.

4. Exact inainte de folosirea placii, pulverizeaza un produs ce ofera luciu parului prin ingredientele cu rol hidratant.

5. Pentru siguranta fibrei capilare, foloseste o placa cu protectie ceramica.

6. este indicat sa nu folosesti placa la o temperatuta mai mare de 200 de grade si incearca sa nu apelezi la ea mai des decat este cazul (Razvan spune sa o folosim doar de doua ori pe luna).

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management