Simplu si rapid

Se poarta foarte mult aceste impletituri si alte diverse tipuri de incrucisari de suvite! Le-am vazut pe podium la Erin Fetherston sau la Vivienne Westwood. Se simte inspiratia ruseasca si de aici s-au creat look-uri actuale, suvintele fiind impletite in moduri variate, in functie de creativitatea fiecarui hair-stylist. Razvan Dobrescu ne-a pregatit pentru aceasta saptamana o coafura impletita, usor de realizat si usor de purtat. Pentru un par lung, este o abordare foarte inspirata (se realizeaza in mai putin de 10 minute) si actuala. Pentru un par mediu sau scurt, este o misiune imposibila. Asadar, daca ai un par bogat, lung si drept sau semi-ondulat, inspira-te din pasii urmati de Razvan:

1. Perie bine parul tot parul si separa partea frontala a calotei cu ajutorul unui clips sau a unei clame.

2. Restul parului prinde-l intr-o coada de cal pe care va trebui sa o fixezi destul de jos, pe una din parti, in spatele urechii. Este indicat sa folosesti un elastic de calitate pentru a nu reface coada, dupa doar cateva ore.

3. Imparte aceasta coada in doua parti egale si poti incepe sa impletesti aceste doua sectiuni in mod clasic, in trei, pe fiecare in parte. Trebuie sa obtii doua cozi identice. Cand incepi sa impletesti, tine cont de faptul ca rezultatul trebuie sa fie cat mai natural, lejer, deci nu strange parul prea tare. Elasticul trebuie sa fie subtire si in aceeasi culoare cu parul, pentru a fi cat mai subtil.

4. Inclina partea frontala spre partea unde ai fixat cele doua cozi de la spate si incepe sa o impletesti, in aceeasi maniera. Aplatizeaz-o si aseaz-o cu degetele astfel incat sa aiba un aspect foarte relaxat si oarecum lipit de cap, dar cu volum. Orienteaz-o spre elasticul din spatele urechii si, cu varfurile acestei sectiuni, acopera elasticul; fixeaza cu o agrafa sau doua, incrucisate.

5. La final, pulverizeaza spray pentru fixare medie.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Pica/ Allure Management