Prindere flexibila

Denumita college look, aceasta coafura este inspirata de rigoarea impusa de un cadru oficial, doar ca pentru a fi purtabila si pentru a-i conferi un aspect cat mai sic, Razvan Dobrescu a adaugat o nota de relaxare.

Este foarte usor de realizat, necesita doar o perie, doua picaturi de ulei de par, un elastic si doua agrafe. Poate fi purtata la orice tinuta deoarece nu este deloc pretentioasa si este potrivita oricarei varste. Noi o recomandam in special pentru cursul saptamanii, in weekend fiind de preferat sa experimentam putin mai mult! Iata pasii de urmat:

1. Pune in palme doua picaturi de ulei si aplica-l pe lungimea parului (urmand exemplul din filmul alaturat). Acesta va proteja parul in timpul perierii si ii va oferi luciu pe durata intregii zile. Nu masa cu ulei radacinile sau scalpul!

2. Alege-ti cararea pe profilul care te avantajeaza, trasand-o spre crestet in diagonala. Cand faci cararea, cel mai simplu este sa te ajuti de un pieptene cu maner ascutit.

3. Prinde o suvita mai groasa din zona frontala, exact asa cum face Razvan. Separ-o de restul parului fixand-o cu un clips mare. Restul parului trebuie prins intr-o coada de cal, exact deasupra cefei.

4. Perie bine suvita delimitata din calota si orienteaz-o in partea opusa cararii. Rasuceste-o si prinde-o la spate, exact pe coada de cal, fara sa o intinzi foarte bine; trebuie sa aiba un aspect mai relaxat decat lateralele parului. Este bine sa ai la indemana doua agrafe pentru a o fixa de coada. Varfurile ramase pot fi rasucite pe elasticul cozii, exact cat sa il acopere.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management