Pozitionare corecta

Pentru aceasta saptamana, ti-am pregatit un coc care sa iti permita purtarea jachetelor, a sacourilor sau a unui trenci, cu gulerele ridicate. Este un coc pe care il poti pozitiona diferit, in functie de ce alegi sa porti.

Pentru o tinuta de exterior, acesta permite ridicarea gulerelor sau purtarea unui sal voluminos. De asemenea, Razvan ne-a mai invatat un truc foarte util: ”recomand ca pozitionarea cocului, in cazul unei persoane foarte inalte, sa fie undeva in spatele varfurilor urechilor, iar fetele mignone il pot purta mai sus, spre crestetul capului.“ Nu iti ascundem faptul ca acest tip de coc va arata la final mai plin si mai romantic daca vei ondula parul in prealabil (asta in cazul in care ai parul foarte drept). Razvan ne-a spus ca aceasta pregatire conteaza si ca este bine sa punem pe ondulator cateva suvite, daca vrem un rezultat bine finisat si cu volum.

Asadar, cu lectia invatata, iata ce pasi trebuie sa urmam pentru obtinerea unei replici identice cu coafura realizata de Razvan:

1. Se va trasa o carare de la urechea stanga catre cea dreapta; aceste doua parti vor ramane separate si ne vom intoarce la ele spre final. Alege o carare dreapta cu ajutorul unui pieptene cu ac si putin exercitiu.

2.  Se incepe lucrul cu partea din spate a parului. Formeaza o coada, perie bine pentru a prinde un contur finisat si prinde-o cu un elastic. Pulverizeaza un spray de mentinere a coafurii, de preferat, unul cu fixare medie spre lejera.

3. Roteste coada catre stanga pentru a forma un melc si fixeaz-o cu ace de par.

4. Revenim la partile din fata si, pe rand le ducem spre spate, catre melc, cu o rotire delicata (astfel, vom obtine un aspect lejer, dar bine finisat). Fixeaza fiecare suvita cu cate un ac pozitionat la mijlocul cocului si ascunde varfurile, rasucind suvitele in jurul cocului, fara a strange.

La final, pulverizeaza spray fixativ, peste tot.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management