Cea mai diafana coafura clasica

Tot ce ai nevoie este o perie, un elastic, doua ace de par si un strop de ulei nutritiv. Se realizeaza cel mai usor pe parul mediu spre lung sau lung. Se potriveste oricui si poate fi facut la baza cefei sau, restilizat in stil latino, la baza urechii. Simtul estetic dicteaza ca aceasta coafura sa fie evitata in cazul unei barbii ascutite. Iata care sunt pasii:

1. Perie bine parul si formeaza o carare comoda pentru tine, fie pe dreapta, fie pe stanga, sau centrata;

2. Prinde parul la ceafa intr-o coada s, pentru a oferi rezistenta, opteaza pentru un elastic cu carlige la capete;

3. Odata ce ai obtinut o coada bine fixata de elastic, rasuceste-o formand un melc simplu. Fixeaz-o cu doua ace de par prinse la baza cocului. Cum bine stii, acele trebuie sa fie ascunse in par, dar ai grija sa nu te intepe; daca nu sunt prinse confortabil, pot provoca o durere de cap foarte neplacuta.

4. La final, pulverizeaza un strop de fixativ cu fixare medie.

Razvan recomanda aplicarea unui strop de ulei pe crestet pentru a conferi stralucire parului. Uleiul se pune in palme, niciodata direct pe par, si se intinde pe toata suprafata, fara a insista prea mult. Este indicat sa porti acest tip de coafura in zile scurte de lucru si nicidecum pentru foarte multe ore. Cand desfaci cocul, maseaza scalpul pentru stimularea sangvina a scalpului si perie bine parul in toate directiile.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management