Un look de star cu agrafe la vedere

Pentru saptamana in curs, am adoptat un stil de coafura a la Diane Kruger, accesorizat cu agrafele la vedere. Ai nevoie de 8-10 agrafe, in culoarea parului tau. Aceast stil, asa cum spuneam, este preluat din lookul superbei actrite, celebra pentru originalitatea cu care isi prinde parul. Cand apelam la agrafe, de obicei ne folosim de ele pentru a fixa un coc sau anumite suvite, dar de aceasta data, agrafele devin accesoriul-cheie. Iata traseul cel mai usor pentru obtinerea acestei coafuri, trasat de stilistul nostru, Razvan Dobrescu:

1. Razvan a ales sa onduleze suvita cu suvita, deoarece tipul de par al modelului nostru s-a pretat a fi buclat lejer, capatand un aspect natural, dar foarte sic, in acelasi timp. Poti ondula parul, fie cu aparatul ondulator (cel mai simplu), fie cu ajutorul unor bigudiuri medii. In cazul in care folosesti ondulatorul, este indicat sa apelezi la un produs cu protectie termica.

2. Cum ai obtinut buclele, incepe sa tapezi cateva suvite-cheie, in special cele de la suprafata. Nu insista, vrei doar un plus de volum! Finiseaza cu o perie pentru a cuminti firele rebele.

3. Alege o carare care sa iti fie comoda si pulverizeaza spray fixativ, cu mentinere medie. Cel mai usor este sa modelezi buclele obtinute cu degetele, asa cum face Razvan. Aranjeaza parul buclat pe partea opusa cararii si incepe sa aplici agrafele la vedere, una langa alta. Daca vrei, poti aplica la final putin spray de stralucire, exclusiv pe lungimi.

Acest stil original, cu agrafele la vedere, poate fi pus in aplicare pe un par buclat, ca al modelului nostru, drept sau chiar creponat, in functie de dorinta fiecareia. Daca le folosesti pe un par creponat, nu uita ca agrafele trebuie sa fie vizibile, asa ca foloseste unele medii sau mari, in functie de lungimea parului. Neaparat, alege-le conform nuantei de par pe care o ai sau, daca esti indrazneata, alege-le in contrast: agrafe verzi pe un par roscat, negre pe blond sau albe pe un par negru. Gasesti multe modele si dimensiuni de agrafe, in toate magazinele de specialitate.

Text: Alice Bursuc

Model: Andra Schuler/ Allure Management