Detaliile dintre o coada banala si una frumoasa

Asa numita coada de cal este un stil de a-ti prinde parul foarte la indemana. Este purtabila la multe ocazii, fie ca mergi la gym, ca iesi la o cafea sau ca mergi la birou sau facultate. Este o coafura ce confera luminozitate fetei si are un mic efect de lifting daca strangem lateralele parului foarte bine.

Ceea ce Razvan recomanda este ca parul din calota sa nu fie extrem de intins pentru ca arata demodat si pe deasupra, poate creea dureri de cap. Este o coafura fresh, ofera parului dinamica si este potrivita multor stiluri de vestimentatie. Poate cel mai uzitat stil de a purta parul, ponytail este adorat de femei tocmai pentru simplitatea sa. Iata care sunt diferentele dintre o coada banala si una bine realizata:

1. In primul rand, alege un elastic in culoarea parului tau, nicidecum verde, roz, oranj sau diverse culori care nu au legatura nici cu parul, nici cu ce porti.

2. Acopera elasticul cu o suvita de par cu o grosime medie, cat sa o poti roti in jurul acestuia; fixeaza suvita cu doua ace de par pe care, pentru siguranta, le poti prinde incrucisat, exact la baza cozii.

3. Nu strange excesiv parul calotei pentru ca nu arata deloc actual.

4. Perie bine parul inainte de a-l prinde in coada pentru ca suvitele sa fie cat mai ordonate, in special la ceafa.

5. Nu folosi aceasta coafura ca sa ascunzi faptul ca nu ai avut timp sa te speli pe par, se va observa cu siguranta. Mai bine salveaza ziua cu un strop de sampon uscat si lasa parul liber sau prinde-l cu un accesoriu fin (cum ar fi o agrafa pe o parte).

6. Foloseste la final un spray fixativ cu mentinere medie.

Text: Alice Bursuc

Model: Claudia Turlea/ Allure Management