In cautarea cadourilor perfecte

Am o prietena care in fiecare iarna merge in Viena pentru a cumpara cadouri tuturor persoanelor dragi. Am primit de-a lungul timpului de la ea diverse decoratiuni pentru Craciun, manusi calduroase, saluri tricotate, tot felul de lumanari parfumate cu forme haioase si, bineinteles, clasicele sapunuri si creme cu ambalaje festive. Imi placeau atat de mult lucrurile pe care ea mi le aducea si povestile pe care mi le-a spus despre Viena incat am inceput sa-mi doresc tot mai mult sa ajung si eu acolo.

Am reusit sa ajung in weekendul care tocmai a trecut impreuna cu cativa prieteni. Mi-am cumparat bilet de avion pe ultima suta de metri, dar poti pleca si cu masina pentru a nu fi nevoita sa te limitezi la bagaje. Credeti-ma, o sa vreti sa cumparati  atat de multe! Drumul va fi insa destul de lung (sunt aproximativ 800 de km intre Bucuresti si Viena). Targurile vieneze de Craciun incep pe 13 noiembrie. Cele mai cunoscute dintre ele sunt in fata Primariei, pe Freyung, Spittelberg, am Hof si in fata bisericii Sfantul Charles Borromeo.

Parfumul fructelor caramelizate, al vatei pe bat, al castenelor prajite, al punciului de martipan te va ademeni pe tot parcursul plimbarilor pe care le faci. Daca ajungi in dreptul Primariei nu uita sa vizitezi si parcul de langa ea. Acesta este decorat cu mii de beculete luminate si cu scene de poveste care surprind atat de bine spiritul Craciunului. In fata castelului Schoenbrunn te poti opri pentru a savura o cana de vin fiert cu scortisoara (Gluhwein) si un omulet de turta dulce (Lebkuchen). Palatul este fosta resedinta de vara a familiei imperiale si una dintre cele mai frumoase constructii in stil baroc.

Text: Andreea Raicu Foto: Andreea Raicu, Kreitner & Partner