Cat costa o vacanta in Africa de Sud

Esti tentata sa lasi deoparte destinatiile turistice populare si sa pleci intr-un loc cu totul special, diferit atat din punct de vedere cultural, cat si climatic? Atunci trebuie sa afli cat costa o vacanta in Africa de Sud si sa iti faci bagajele imediat ce prinzi o oferta pe placul tau.

Cu siguranta, o calatorie in Africa de Sud va fi o experienta de neuitat, asa ca trebuie sa iti pregatesti bugetul din timp astfel incat sa nu mai ai niciun fel de grija la acest capitol. Uita-te cu atentie pe ofertele de mai jos si iti vei face usor o impresie legata de cat costa o vacanta in Africa de Sud.

Cat costa o vacanta in Africa de Sud: bilete de avion si cazare

Bilete de avion

Biletele de avion sunt prima bifa pe care trebuie sa o faci in jurnalul tau de calatorie aflat la prima pagina. Insa, inainte de a calcula mai exact cat costa o vacanta in Africa de Sud, alege zona in care vrei sa mergi si aeroportul pe care vei ateriza. Cele mai importante sunt: aeroportul din Cape Town, aeroporturile din Johannesburg si aeroportul din Durban King Shaka International.

Daca vrei sa pleci curand in vacanta in Africa de Sud, afla ca in luna aprilie poti sa cumperi un bilet de avion dus – intors cu 672 de euro. Zborul, cu plecare din Bucuresti, are o escala, iar aterizarea este pe Aeroportul din Johannesburg.

Nici in lunile mai si iunie nu vei gasi o oferta mai buna de 672 de euro. Daca esti in cautarea unei oferte mai interesante pentru bugetul tau, va trebui sa astepti pana in octombrie, cand poti sa cumperi un bilet de avion la pretul de 630 de euro. De asemenea, te mai poti abona la site-urile agentiilor de turism ori ale companiilor aeriene pentru a fi la curent cu toate ofertele lor.

Cazare

Urmatorul punct pe care trebuie sa il bifezi in jurnalul tau de calatorie este cazarea. Probabil ai ales deja o zona ori mai multe pe care ti-ai dori sa le savurezi. In functie de bugetul pe care il ai, fa-ti o lista cu cateva locuri in care te tenteaza sa stai si pune in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele pentru fiecare in parte. Astfel iti va fi mai usor sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

Pentru sapte nopti, poti scoate din buzunar in jur de 2400 Ron pe un apartament din Cape Town. In schimb, daca iti doresti mai degraba sa te bucuri de serviciile unui hotel, fii pregatita sa scoti din buzunar de la 4000 Ron in sus, in functie de stelele pe care le are. Bineinteles, poti sa gasesti si cazare mai ieftina daca apelezi la localnici, dar probabil te vei simti mai in siguranta intr-un loc administrat de cineva de specialitate.

Dupa cum spuneam, daca mai astepti pana in octombrie-noiembrie, vei prinde oferte mai ieftine. Spre exemplu, te poti caza intr-o casa de vacanta si la pretul de 1600 Ron pe 7 nopti.

Cat costa o vacanta in Africa de Sud: transport local si mancare

Atunci cand iti faci planul pentru cat costa o vacanta in Africa de Sud, nu uita sa te gandesti si la transportul local, dar si la mancare.

Spre exemplu, un bilet one-way la transportul local costa in jur de 4.8 Ron. Daca iti surade ideea de a lua mai des taxiul printr-o zona care este complet diferita de ce ai mai vazut pana acum, fii cu ochii pe aparat. Tariful pe km este de 3.2 Ron, iar distantele sunt lungi. Adauga-l si pe cel de pornire, care este 6.4 Ron, dar si pe cel de stationare – 16 Ron (pe ora).

In ceea ce priveste mancarea, o masa la un restaurant mai ieftin poate costa la final in jur de 30 Ron. O masa pentru doua persoane la un restaurant mediu, cu trei feluri de preparate, va costa in jur de 140 Ron. Poti sa cheltuiesti mai putin pe preparatele culinare daca optezi pentru varianta street food. Printre cele mai populare gustari se numara: sardinele picante, dholl puri, chichinga, cartofi bhajia si accara.
Daca iti plac destinatiile turistice exotice, atunci trebuie sa afli si cat costa o excursie in Thailanda.

FOTO: Guliver