Cat costa o excursie in Republica Dominicana

Te atrage tot mai mult gandul de a pleca intr-o destinatie unde cultura se impleteste cu peisajele exotice? Atunci cu siguranta te-ai intrebat si cat costa o excursie in Republica Dominicana. Stii inca de pe acum ca va fi una dintre acele vacante care se va lasa cu multe experiente frumoase, pe care nu o vei uita niciodata.

Dar nu pleca la drum nepregatita, ci fa-ti din timp temele de calatorie, mai ales daca stabilirea unui buget total este esentiala pentru tine. Bifeaza cele mai importante tipuri de cheltuieli: biletele de avion, cazarea, transportul local si mancarea. Iata mai jos la ce ar trebui sa te astepti din punct de vedere financiar in Republica Dominicana!

Cat costa o excursie in Republica Dominicana: bilete de avion si cazare

Ca sa afli cat costa o excursie in Republica Dominicana, mai intai arunca un ochi asupra ofertelor la biletele de avion pe care le au agentiile de turism ori companiile aeriene.

Daca esti spontana si vrei sa faci cat de curand o calatorie in Republica Dominicana, vei prinde cel mai bun pret pentru un bilet de avion dus-intors in perioada 29 mai – 4 iunie. Vei scoate din buzunar 573 de euro pe un bilet cu destinatia Punta Cana, zbor ce va avea doua escale.

O alta oferta buna la bilete de avion mai poti prinde in perioada 3 – 11 octombrie, cand vei cheltui pe un zbor dus-intors 632 de euro. Ruta Bucuresti – Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, cuprinde doua escale.

Iti doresti neaparat sa ajungi in aceasta vara in Republica Dominicana? Atunci afla ca trebuie sa actionezi rapid pentru a prinde cea mai buna oferta de pana acum: 721d e euro. Perioada este cuprinsa intre 4 – 11 iunie, are doua escale, si este un zbor intre Bucuresti si Santo Domingo. In rest, pretul biletelor sare de 800 de euro, asa ca ar trebui sa iti fixezi o alerta de calatorie pentru a nu rata cele mai avantajoase oferte ale companiilor aeriene.

Nu lasa deoparte nici cazarea atunci cand vrei sa stii cat costa o excursie in Republica Dominicana. O investitie buna o vei face daca vei opta pentru un serviciu all inclusive. Poti sa cheltuiesti pentru 6 nopti in jur de 5000 Ron la un hotel de 5 stele. Ori poti opta doar pentru mic dejun inclus la un hotel de patru stele si vei cheltui in jur de 2000 – 3000 Ron /6 nopti. Pentru case de vacanta si apartamente vei scoate din buzunar un pret aflat sub 2000 Ron pentru aceeasi perioada. Dar inainte de a achita oferta, asigura-te ca ai verificat bine locatia si review-urile.

Daca vrei sa scapi de stresul cumpararii biletelor de avion si de gasirea unei cazari, atunci opteaza pentru un pachet de servicii complet. Un sejur intre 10 – 12 zile incepe de la 1300 de euro si poate depasi 2000 de euro de persoana, in functie de zona si de facilitatile oferite.

Cat costa o excursie in Republica Dominicana: transport local si mancare

De la bilete de avion si cazare trecem la transportul local si pretul preparatelor culinare din Republica Dominicana.

Referitor la transportul local, aceasta destinatie de vacanta care o lista mai lunga de mijloace de deplasare fata de alte zone. Exista autobuzele pentru distante mai mari la care poti sa apelezi pentru a calatori intre localitati. Spre exemplu, pentru un drum de 225 km poti sa cheltuiesti in jur de 9 euro.

Mai poti sa apelezi la ajutorul taxiurilor publice, numite carro publicos, pentru care vei plati in jur de 50 de eurocenti de persoana pentru cativa km. Sunt numite astfel pentru ca le vei imparti cu alte persoane. Daca alegi un taxi privat, mai confortabil si mai elegant, vei plati in jur de 27 – 29 de euro pentru un drum mediu de 15 – 25 km.

Cu minivanul poti sa cheltuiesti in jur de 50 de eurocenti de persoana pe cativa km, in timp ce pentru motocicletele de tip taxi (exista si asa ceva la ei!) vei scoate din buzunar in jur de 60 de eurocenti pe cativa km. Tot atat costa si o calatorie one way la metrou.

Ca sa stii mai exact cat costa o excursie in Republica Dominicana, afla ca pretul mediu pentru o zi, in ceea ce priveste mancarea, se invarte in jurul a 30 de euro. Dar poti sa cheltuiesti si in jur de 4 – 6 euro pe o pizza ori pe un sandwich mare, in functie de zona. In schimb, daca vrei sa iei masa la un restaurant mai scump si cu preparate mai interesante, pregateste din timp in jur de 30 de euro pentru o singura masa.

O iubitoare de calatorii exotice va fi cu siguranta interesata sa afle si cat costa o excursie in Thailanda.

FOTO: Guliver