Cat costa o excursie in Egipt

Ai batut in lung si in lat cele mai dorite destinatii europene, iar acum te tenteaza misterioasa Africa? Informeaza-te din timp cat costa o excursie in Egipt pentru ca este una dintre acele vacante pe care trebuie neaparat sa le faci macar o data in viata.

Nu te grabi sa iti faci bagajul pana nu te uiti dupa cele mai bune oferte la biletele de avion si la cazare. Bifeaza pe lista ta si cateva informatii pretioase despre transportul local si despre pretul preparatelor culinare. De asemenea, nu uita ca ai nevoie de viza turistica pentru a calatori in Egipt. Aceasta se poate obtine de la aeroport ori la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul fiind de aproximativ 25 USD.

Cat costa o excursie in Egipt: bilete de avion si cazare

Ca sa iti faci o idee generala despre cat costa o excursie in Egipt, informeaza-te mai intai asupra pretului unui bilet de avion dus-intors. In perioadele 28 mai – 5 iunie si 30 mai – 9 iunie poti prinde o oferta de 307 euro pe ruta Bucuresti – Cairo. De asemenea, mai poti prinde oferte la acelasi pret in perioadele 1 – 7 iunie si 3 – 12 iunie. Oferte bune la biletele de avion mai poti gasi si in luna iunie – 346 euro, in iulie – 339 euro si august – 307 euro.

In ceea ce priveste cazarea, daca te intrebi cat costa o excursie in Egipt, afla ca nu va trebui sa iti pui deoparte o suma exorbitanta. Pentru un serviciu all inclusive pe o perioada de 7 zile, poti sa cheltuiesti intre 900 si 3000 Ron, in functie de locatie si de numarul de stele al hotelului.

Daca esti mai atrasa de ideea de a rezerva un apartament dintr-un complex, va trebui sa economisesti in jur de 2000 Ron pentru 7 zile. Locatia este in Cairo, iar apartamentul este una dintre cel mai bine cotate proprietati. In general, nu te ghida doar dupa pretul pe care il are o cazare, ci citeste atent si comentariile lasate de alti turisti care au stat acolo.

Cat costa o excursie in Egipt: transport local si mancare

Ca sa afli cat costa o excursie in Egipt, pune pe lista de cheltuieli si transportul local. Avand in vedere ca pretul benzinei este mai mic in aceasta zona, vei cheltui mai putin pe transport decat in Europa. Spre exemplu, o calatorie de 20 – 30 de minute cu taxiul te poate costa in jur de 1 – 1.5 euro. In plus, poti sa negociezi tariful cu soferul.

Minibusul este o alta varianta de transport in Egipt. Aceasta este si mai ieftina decat taxiul, insa numai daca mai are alti clienti, altfel soferul va incerca sa acopere lipsa celorlalte persoane. Vei fi surprinsa, insa o calatorie de 20 de minute ar putea costa sub un euro.

In caz ca vrei sa calatoresti si intre localitati, fie cu trenul, fie cu autobuzul, vei cheltui in jur de 5 – 6 euro pe un bilet, in functie de distanta.

Mancarea din Egipt este apetisanta, asa ca iti vei dori sa incerci tot felul de preparate culinare. Retetele cu carne sunt mai scumpe, iar daca iti indrepti atentia din cauza bugetului spre cele de tip vegetarian, nu vei fi dezamagita. Spre exemplu, un sandwich cu pita arabeasca umplut cu fasole, vinete si alte combinatii vegetale costa in jur de 20 – 30 de eurocenti. Falafelul, o gustare care iti va merge la suflet, si Kushari (o reteta vegetariana cu orez, fasole, taitei si sos) costa in jur de 1 euro,in timp ce pe o shaorma vei cheltui aproximativ un euro si jumatate. Acestea sunt preturile pentru varianta street food ori a unor localuri mici. Daca iti doresti sa iei masa la un restaurant, vei cheltui in jur de 10 – 15 euro.

Iata si alte trucuri de care sa tii cont daca nu stii cum sa calatoresti cu bani putini!

FOTO: Guliver