Cat costa o excursie in Brazilia

Sunt atatea locuri frumoase de admirat in Brazilia, incat ar trebui sa iti iei o vacanta lunga pentru a le savura pe indelete. Dar, mai intai, trebuie sa iti faci un buget de vacanta pentru a afla cat costa o excursie in Brazilia.

Descopera mai jos cateva detalii generale in ceea ce priveste costurile de calatorie. Aceste informatii te vor ajuta sa iti organizezi mai bine bugetul de vacanta si sa previi eventualele surprize neplacute.

Cat costa o excursie in Brazilia: bilete de avion si cazare

Bilete de avion

Biletele de avion sunt primele pe care trebuie sa le bifezi pe lista ta atunci cand te intrebi cat costa o excursie in Brazilia. In caz ca vrei sa pleci imediat dupa Paste, afla ca vei gasi oferte care pornesc de la 666 euro/bilet spre Sao Paulo si de la 677 euro/bilet spre Rio de Janeiro. Fii flexibila atunci cand iti alegi perioada de plecare, fiindca vei descoperi ca, uneori, o zi ori doua (in plus sau in minus) pot reprezenta o economie de 100 de euro. De asemenea, daca iti doresti sa achizitionezi bilete de avion mai ieftine, indreapta-ti atentia spre cele care au doua escale de avion. Intr-adevar, drumul va fi mai obositor, dar vei reusi sa faci economii pentru cazare si alte distractii locale.

Cazare

In ceea ce priveste cazarea in Brazilia, preturile difera destul de mult. Inainte de a face o rezervare care iti face cu ochiul, verifica bine atat conditiile, cat si localizarea pe harta. Pretul poate fi tentant, dar daca te indepartezi mult de zonele pe care iti doresti sa le vizitezi, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a da banii pe cazare.

Cat costa o excursie in Brazilia pentru o cazare pe sapte nopti? Daca optezi pentru un hotel de trei stele, poti scoate din portofel intre 227 Ron si 1700 Ron. Iar pentru hotelurile de patru stele, preturile incep in urmatoarea perioada de la 361 Ron si pot depasi 6.408 Ron, in functie de conditiile oferite si de pachetele pe care le prinzi.

Chiar daca vrei sa prinzi o oferta buna la cazare, nu te lasa ispitita de pretul mic pana nu te informezi in privinta conditiilor. Cauta pareri despre locul respectiv pe internet si apoi ia o decizie.

Cat costa o excursie in Brazilia: transport local si mancare

Brazilia este o tara foarte mare, ocupa aproape jumatate din continentul sud-american, asa ca daca vrei sa o explorezi, va trebui sa iei in calcul si zborurile nationale. Gol si Azul sunt doua dintre companiile aeriene interne low cost spre care ar trebui sa te indrepti atunci cand cauti cea mai buna oferta de transport. Un zbor porneste de la 500 Ron de persoana.

In Brazilia nu te vei putea baza prea mult pe tren pentru distantele mai lungi, pentru ca nu are o infrastructura feroviara bogata. O alternativa buna o reprezinta autobuzele, o calatorie costa in jur de 5 Ron, insa pe distante mai lungi poti sa pierzi mult timp. Spre exemplu, intre orasele Rio si Sao Paolo faci aproximativ 6 ore, iar intre Rio si Salvador poti sa faci chiar 28 de ore. Exista autobuze care percep pe distante lungi in jur de 17 Ron pe ora.

Daca te gandesti sa apelezi des la taxi, ia in calcul ca pretul pe km este de 3.2 Ron (tarif normal) si ca distantele sunt lungi. In plus, tariful de pornire este de 5.70 Ron, iar cel de asteptare este de 33 Ron/ora.

Vrei sa afli cat costa o excursie in Brazilia ca sa stii cati bani sa pui deoparte pentru mancare? O masa pentru doua persoane la un restaurant mediu, unde ai comandat in jur de 3 feluri, poate fi achitata la final cu 120 – 150 Ron. O sticla de suc la 0.33 te poate costa intr-un bar in jur de 5 Ron, iar un capuccino in jur de 7 Ron.

Daca iti doresti sa ai o aventura in jungla braziliana, vei plati in jur de 250 – 300 Ron/zi, dar experienta va fi memorabila.

Daca te atrag locurile exotice, atunci trebuie sa citeste si cat costa o excursie in Thailanda.

FOTO: Guliver