Cat costa o excursie in Bahamas

Planuiesti o calatorie spre o destinatie exotica si nu iti poti lua gandul de la insulele Bahamas? Atunci fa-ti din timp lectiile si afla cat costa o excursie in Bahamas, locul pentru care trebuie sa ii multumim lui Cristofor Columb, care l-a descoperit in anul 1492.

Inainte de a afla cat costa o excursie in Bahamas, trebuie sa stii mai intai catre ce anume te indrepti. Daca aveai impresia ca aceasta destinatie reprezinta o singura insula, afla ca este mai degraba o tara insulara din arhipelagul Lucayan, alcatuita din mai mult de 700 de insule si atoli. Dintre acestea, cele mai populare destinatii de vacanta sunt urmatoarele insule: Andros, Grand Bahama, New Providence, Harbour, Insula Paradise si Insula Cat.

Cat costa o excursie in Bahamas: bilete de avion si cazare

Afla de mai jos ce cheltuieli implica aceasta destinatie de vacanta atunci cand vorbim despre bilete de avion si cazare.

Bilete de avion

Daca te intrebi cat costa o excursie in Bahamas, afla ca, in luna aprilie, poti prinde una dintre cele mai bune oferte la bilete de avion. Pretul unui bilet porneste de la 678 de euro, dar ia in considerare ca vor fi doua escale si ca vei pierde in total in jur de 21 de ore la dus. In general, preturile catre aceasta destinatie de lux depasesc 1000 de euro, asa ca trebuie sa vanezi cele mai bune oferte cu tactica si determinare.

De inca o oferta buna poti sa profiti in luna iunie, cand un bilet de avion dus –intors costa 643 de euro. Din pacate, vor fi trei escale la dus, in jur de 37 de ore, dar la intoarcere va fi una singura, doar 14 ore de la Nassau (capitala) pana la Otopeni.

Cazare

Vrei sa afli cat costa o excursie in Bahamas in ceea ce priveste cazarea? Preturile incep de la 2000 Ron pentru 7 nopti, dar trebuie sa iei in considerare conditiile si localizarea pe harta. Pretul unei camere in care sa te simti rasfatata incepe de la 3500 Ron / 7 nopti la hotelurile de 3 – 4 stele. In ceea ce priveste hotelurile de 5 stele, pentru aceeasi perioada, preturile pornesc de la 6000 Ron.

Cat costa o excursie in Bahamas: transport local si mancare

Ca sa iti planuiesti ca la carte vacanta mult visata, trebuie sa stii si cat costa o excursie in Bahamas daca vorbim despre transportul local si despre mancarea din zona.

Un bilet one-way cu autobuzul local costa 1.62 dolari, in timp ce o calatorie one-way cu feribotul spre Insula Paradise costa in jur de 3 dolari (10 – 15 minute).

O excursie dus – intors (6 ore) cu ferry-boat-ul din Nassau spre Harbour Island costa 155 de dolari.

In ceea ce priveste taxiurile, pretul acestora este destul de mare si trebuie sa te asiguri ca circuli cu unele inregistrate. Acestea percep pe km 2.18 dolari, iar pentru pornire iau 4 dolari. Stationarea de o ora costa in jur de 30 de dolari, asa ca trebuie sa te gandesti bine daca chiar nu exista alta posibilitate de transport inainte sa chemi un taxi. Spre exemplu, un drum de la aeroport in capitala Nassau costa aproximativ 30 de dolari.

Acum ca ai aflat cat costa o excursie in Bahamas in ceea ce priveste transportul local, a venit momentul sa iti faci cateva idei legate de preturile la mancare. Luam drept exemplu o masa pentru doua persoane la un restaurant mediu, la care se servesc trei feluri de preparate. Nota va arata la final in jur de 80 de dolari. Tot la restaurant, o bere de 0.5 l costa 3 dolari, in timp ce un cappucino costa aproximativ 5 dolari.

Pretul unei sticle de vin cumparata de la supermarket este in jur de 20 de dolari, iar al unei sticle de apa (1.5 l) este de 1.82 dolari.

Daca esti pasionata de calatoriile exotice, atunci trebuie sa afli si cat costa o excursie in Thailanda.

FOTO: Guliver