Plaje unde mergi cu cortul. Unde poti sa campezi pe litoralul romanesc.

Plaje unde mergi cu cortul sunt destule in Romania. Trebuie doar sa te hotarasti daca vrei un camping cu multe facilitati sau preferi plajele pustii, departe de civilizatie.

Daca iti place sa fii mai aproape de natura cand mergi la mare, probabil ca te intereseaza sa afli niste nume de plaje unde mergi cu cortul. Exista locuri mai putin populate, ca Vadu si Corbu, in care, pana in urma cu cativa ani, se putea campa direct pe plaja, fara taxa. Acum insa, lucurile s-au schimbat si ti se permite sa campezi doar contra unei taxe.

Plaje unde mergi cu cortul

2 Mai

In 2 Mai, poti sa pui cortul pe plaja, in camping sau in afara lui. Campingul 2 Mai se afla la doar cativa metri de mare, pe plaja. Aici poti veni cu cortul, cu rulota, poti inchiria rulote sau te poti caza intr-o casuta de pe malul marii. Ca sa asezi un cort mare va trebui sa platesti 20 de lei, iar pentru un cort mic – 15 lei. In plus, vei plati 25 de lei de persoana adulta si 10 lei pentru un copil de pana in 14 ani.

Cativa metri mai spre Vama Veche, mai exista doua plaje unde mergi cu cortul, dar sunt mici si se potrivesc celor pe care nu ii deranjeaza sa aiba mai putin confort. Pe plaja de nudisti poti sa pui cortul gratuit, dar aici nu ai acces la curent sau la toalete. La Micul Golf se percepe taxa de campare doar pe cort, dar ai acces la toalete si dusuri.

Vama Veche

Una dintre cele mai aglomerate plaje unde mergi cu cortul este cea din Vama Veche. Aici poti sa campezi direct pe malul marii, platind o taxa de campare mica, impusa de cei care inchiriaza plajele. In general, ea nu este mare (10-15 lei pentru un cort, dar fara taxa suplimentara pentru fiecare persoana) pentru ca nu ai acces la dusuri sau alte facilitati. In plus, poti campa in curtile localnicilor sau in camping.

Cel mai cunoscut camping din Vama Veche este Sandalandala. Daca vei pune cortul aici, nu esti chiar pe plaja, dar ajungi imediat langa mare. Campingul arata frumos, e ingrijit, se asculta muzica buna, spatiile sanitare sunt curate, ai terasa in interior si o sa gasesti o multime de tineri interesanti cu care sa stai la discutii. Amplasarea unui cort simplu costa 15 lei, iar daca ai cort mare, cu veranda, vei plati 30 de lei. In plus, daca stai una sau doua zile, vei da inca 29 de lei de persoana. Daca stai mai mult de trei zile, tariful scade la 24 de lei. Aici poti sa mergi chiar daca nu ai cort, pentru ca poti inchiria cortul de la ei.

Navodari

In Navodari, gasesti mai multe campinguri in apropiere de plaja. Aici, tarifele pentru corturi variaza intre 10 si 20 de lei, iar tarifele pentru o persoana sunt intre 15 si 20 de lei. Daca vrei sa parchezi masina in incinta campingului, va trebui sa platesti intre sapte si 10 lei pe zi.

Vadu si Corbu

Pana in urma cu doi ani, primele plaje unde mergi cu cortul care iti puteau veni in minte daca iti doreai ceva mai izolat de lume erau Vadu si Corbu. Acum insa, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu mai permite accesul oriunde si oricum. Asa ca va trebui sa te multumesti cu zonele unde este permisa camparea sau sa iti asumi plata unei amenzi. Plajele de la Corbu si Vadu au incpeut sa fie mai populate in ultimii ani, insa daca mergi la inceput sau sfarsit de sezon, ai mari sanse sa te relaxezi pe o plaja destul de goala.

Sfantu Gheorghe

Daca vrei sa mergi la plaja, dar nu chiar la mare, Delta Dunarii e cea mai buna si mai frumoasa optiune. De exemplu, la Sfantu Gheorghe poti sa stai cu cortul in campingul Green Dolphin sau direct pe plaja. Depinde de tine. In camping, pentru un cort mic, de doua persoane, vei plati sase euro, inclusiv in perioada Festivalului Anonimul. Pe plaja nu se percepe taxa de campare, insa esti destul de izolat de sat, nu ai curent electric sau sursa de apa, asa ca trebuie sa vii bine pregatita si sa iti asumi ca vei face drumuri lungi pana la prima sursa de unde te poti alimenta. Plaja insa e minunata, aflata la varsarea Dunarii in mare, exista vegetatie din belsug, dar si tantari, arici, pelicani si o multime de alte pasari. La Sfantu Gheorghe te simti departe de agitatia lumii, dar nici nu te plictisesti, pentru ca poti sa descoperi zilnic lucruri noi in Delta Dunarii.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum te imbraci la o petrecere pe plaja: 5 piese la moda.