The Florida Project, fabula realista despre nevinovatie, fericire si iubire familiala

American Independent Film Festival organizeaza, in premiera in Romania, vizionarea creatiei cinematografice The Florida Project, in regia lui Sean Baker, cunoscut pentru succesul mondial avut cu „Tangerine”. The Florida Project i-a adus celebrului actor Willem Dafoe o nominalizare la Oscar 2018.

Prezentat la Festivalul de la Cannes de anul trecut, in Director’s Fortnight, filmul a fost primit cu scepticism de critica americana, dar chiar si asa, asccensiunea lui Baker a continuat, iar The Florida Project se bucura de interes si succes crescute. Cu atat mai mult cu cat din distributie face parte starul Instagram, Bria Vinaite.

The Florida Project, o poveste despre nevinovatie si fericire

Filmul lui Backer respecta reteta – pelicula „Tangerine” a cunoscut un succes rasunator la nivel mondial, desi a fost realizat cu un simplu smartphone -, astfel ca si de aceasta data bugetul pentru realizarea peliculei a fost modest, iar distributia filmului a fost compusa din actori neprofesionisti, care, insa, au dat dovada de interpretari extraordinare. The Florida Project este o fabula realista despre nevinovatie, fericire si iubire familiala, in comunitatile de la marginea parcului de distractii Disney World.

Tanara mama Halley (Bria Vinaite) si fiica ei in varsta de sase ani Moonee (Brooklynn Prince) isi petrec zilele in lumea colorata in nuante pastelate a motelurilor sarace din Orlando, bucurandu-se de viata din plin. Protectorul lor iubitor este si managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Cand norul intunecat al saraciei ameninta sa le destrame viata de basm, solutia lui Halley le pune familia in pericol cu grave consecinte.

Proiectiile acestei creatii cinematografice, in cadrul American Independent Film Festival, au loc pe 2 si 3 mai, la Cinema PRO, iar filmul face parte si din selectia „American Independent Cinema Curated by Kent Jones” si va beneficia de introducerea acestuia. Invitat surpriza: Sebastian Stan, actor de origine romana, care in prezent se bucura de un succes fulminant la Hollywood.

Anul acesta, va avea loc o prima editie a American Independent Film Festival la Arad, cu trei zile de film independent american, in perioada 27-29 aprilie, la Cinema Arta. Selectia include cate o proiectie cu filmele „The Florida Project”, in regia lui Sean Baker, „You Were Never Really Here”, in regia lui Lynne Ramsay, „Menashe”, in regia lui Joshua Z Weinstein, „Paterson”, regizat de Jim Jarmusch; „The Rider”, regizat de Chloe Zhao si „Wonderstruck”, in regia lui Todd Haynes.

Programul complet al proiectiilor si biletele sunt disponibile de astazi pe Eventbook.ro.

Ai bifat cele 10 filme din 2017, pe care orice femeie ar trebui sa le vada?

Foto: arhiva