Piesele alerte ale momentului

Vara, orele de sport se muta din sala de fitness in parcuri, paduri sau chiar pe plaja. Daca esti in cautarea unui energizant natural pentru aceasta activitate, ti-am facut un playlist cool cu 5 piese numai bune pentru momentele cand faci jogging.

Dupa cum ti-am povestit si in articole anterioare, sportul in natura nu are beneficii doar asupra fizicului, ci si asupra psihicului. Conform unui studiu realizat la Glasgow University, persoanele care aleg un mediu natural pentru activitati fizice precum alergatul sau mersul cu bicicleta scapa de stresul acumulat in timpul serviciului. Pentru a-ti da un motiv in plus sa faci jogging, iti propunem sa transformi sesiunea de alergat intr-o auditie interesanta, care sa te energizeze.

Trupe moderne si artisti legendari merita un loc in playlistul tau pentru jogging

Daft Punk – Get lucky (feat. Pharell Williams) – Enigmaticul duo francez de muzica electronica tocmai si-a lansat cel de-al patrulea album din cariera, Random Access Memories, iar primul single,Get lucky, a cucerit deja criticii muzicali de la cele mai prestigioase publicatii ale lumii. Daca-ti era dor de amestecul old-school de disco cu funk, adauga in playlistul tau dedicat sportului in aer liber primul nou hit semnat Daft Punk.

Woodkid – Run Boy Run – Chiar daca piesa a fost lansata anul trecut, tot consider ca-si merita un loc aparte in topul pieselor pentru alergat. Refrenul care ii da si titlul te invita sa maresti ritmul, iar armoniile de pe fundal amintesc o muzica de razboi care te indeamna la fapte de vitejie cu efecte benefice pentru silueta ta. Esti pregatita pentru start?

David Bowie – The Stars (Are Out Tonight) – Veteranul David Bowie a revenit in topurile radiourilor dupa o absenta indelungata. Daca primul lui single Where are we now? este melancolic si nostalgic, ritmurile molipsitoare ale celui de-al doilea,The Stars (Are Out Tonight) amintesc de rebeliunea din trecut a artistului si te indeamna la miscare. Bonus: Nu te limita doar la ascultarea piesei. Clipul cu Tilda Swinton, Andrej Pejic si Saskia de Brauw este pur si simplu fascinant.

Vampire Weekend – Ya HeyModern Vampires of the City este cel de-al treilea album al trupei de rock alternativ lansat pe 14 mai prin XL Recordings, iar Ya Hey este  genul de piesa de care te indragostesti inca de la prima ascultare. E calda si melodioasa, cu un refren energic si versuri melancolice, un cocktail muzical numai bun de ascultat in timp ce-ti iei portia de miscare in natura.

The National – Sea of Love – Daca preferintele tale muzicale se indreapta mai degraba catre zona de indie, atunci piesa prezenta pe cel de-al saselea album al popularei trupe din Brooklyn va fi numai buna pentru a da startul sesiunii de jogging. In plus, ce poate fi mai motivational decat sa alergi in timp ce asculti versurile obsedante If I stay here trouble will find me/ If I stay here I’ll never leave?

Text: Diana Marasoiu, Foto: Thinkstock