O noapte mai buna

Dupa cum iti povesteam in articolul Somn linistit ne petrecem o treime din viata dormind si de aceea ar trebui sa facem tot ce se poate pentru a avea parte de o odihna ca la carte.

In urma cu doua luni ai putut descoperi ce exercitii de yoga sunt recomandate pentru a te relaxa inainte de culcare, iar acum iti voi povesti cate ceva despre melodiile de somn. In trecut, playlistul meu de noapte nu diferea de cel de zi. Aveam strecurate printre piese lente si melodii rock sau disco care-mi placeau si nu de putine ori m-am trezit obosita dupa o asemenea noapte. Acum am descoperit ca muzica ce reproduce diverse sunete din natura reduce stresul, creeaza o atmosfera relaxanta si imbunatateste calitatea somnului.

Alege melodii de somn inspirate din sunetele naturii

Bataile de toba creeaza un efect hipnotic care induce somnul

Sunetul de ploaie este un sunet alb (un sunet creat electronic, ce contine toate tonalitatile spectrului si e folosit pentru a acoperi alte sunete sau sunetul ambiental). El mascheaza sunetul frigiderului, radiatorului sau al parchetului care scartaie.

Sunetul mai puternic al trasnetului ascunde sunetul traficului si al cainilor care latra. Sunetele de ploaie si trasnetele introduse in meldiile de somn creeaza ii creaza ascultatorului impresia ca nu va urma o zi de lucru.

Daca esti in cautarea relaxarii si calmarii, asculta melodiile de somn ce reproduc sunetul oceanului. Acesta induce celui care doarme senzatia ca este in vacanta.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Thinkstock