Ceremonials, un nou album

Recunosc ca am o pasiune nemarturisita pana acum pentru roscate. Si daca ajung sa observ un clip al carei protagonista este o domnisoara cu par inflacarat, rareori trec mai departe si de cele mai multe ori il urmaresc pana la final.

Astfel am descoperit melodiile trupei Garbage si in acelasi fel mi s-a intamplat si cu trupa “Florence and the Machine”. Daca in cazul lui Shirley Manson am fost cucerita de spiritul ei rebel si de versurile melancolice, Florence Welch mi-a placut prin felul in care-si transforma pe parcursul celor cateva minute de clip povestea trista intr-o melodie energica, cu mesaj pozitiv. Piesele ei au aproape mereu versuri care traverseaza stari diametral opuse, iar clipurile sunt adevarate lectii de styling pentru cele care-si doresc sa combine rochii din trecut cu piese actuale.

Pentru cel de-al doilea album al trupei, Ceremonials, Florence a decis sa schimbe producatorii. Ea si-a dorit ca acesta sa fie mai bun decat “Lungs” (primul ei album) “mai intunecat, mai profund, cu sunete mai puternice de toba si de bass”. In august 2011 primul single “What Water Gave Me” a fost lansat pe iTunes impreuna cu videoclipul aferent si a adunat 1,5 milioane de vizualizari in doar doua zile, iar piesa “Shake It Out” a aparut pe sursele online in septembrie 2011. Va invit sa ascultati acum primele doua piese lansate si sa va reamintiti de deja celebrul “Dog Days Are Over” de pe primul album “Florence and the Machine”.

Text: Diana Marasoiu Foto: Guliver