Melodii si cupluri istorice

Sunt zile in care ai vrea sa organizezi ceva special pentru o seara romantica alaturi de iubit insa nu ai timp sa cauti un restaurant si sa faci o rezervare. Dar surprizele pot fi placute si acasa. Pregateste rapid cateva gustari delicioase, inchide lumina, aprinde cateva lumanari in camera si ai grija ca in fundal sa se auda o selectie cu cele mai frumoase duete romantice. Daca seara va simtiti amandoi prea obositi, poti pastra surpriza pentru o dimineata de weekend. Eu am inceput deja lista cu primele cinci duete care sunt preferatele mele, dar astept sugestii si de la voi!

1. Sonny & Cher – I Got You Babe

Chiar daca sunt artisti care au scos zeci de cantece, unul ramane emblematic pentru ascultatori. In cazul lui Sonny si Cher acesta este “I got you babe”. Versurile si muzica au fost scrise intr-o seara tarzie de Sonny pentru sotia lui de atunci Cher, iar cantecul a mai fost reluat de aceasta in 2002 impreuna cu R.E.M., la Kodak Theater din Los Angeles.

2.  Nicole Kidman & Robbie Williams – Something Stupid 

Desi multi i-l atribuie lui Frank si Nancy Sinatra, “Something Stupid” a fost de fapt compus si interpretat la inceputul anilor ’60 de Carson Parks. Mie insa mi-a placut la nebunie si versiunea inregistrata de Robbie Williams cu Nicole Kidman in 2001. Mi se pare ca au aceeasi chimie pe care au avut-o si predecesorii lor, iar cantecul este interpretat cu atata relaxare ca mai ca-ti vine sa incepi sa-l canti si tu cu iubitul tau.

3. John Travolta & Olivia Newton John – You’re the One I Want

Daca nu ai chef de bluesuri, atunci piesa care a facut ravagii in topurile muzicale atunci cand s-a lansat filmul “Grease” este perfecta pentru tine. Inlocuieste rochia de seara cu o pereche de colanti confortabili si un tricou lejer in stilul anilor ’80 si invita-ti iubitul la un dans energic.

4. Ville Valo feat Natalia Avedon – Summer Wine 

“Summer Wine” este un hit celebru al anilor ’60 cunoscut in interpretarea lui Nancy Sinatra si a lui Lee Hazlewood. Eu insa prefer varianta mai senzuala a lui Ville Valo cu Natalia Avedon. Cantecul celor doi a fost in 2007 pe locul patru in topul celor mai bine vandute piese din Germania si a fost inclus pe coloana sonora a filmului “The Wild Life”.

5. Loredana Groza (feat. Ion Caramitru) – Buna seara, iubito

Cum mi-am dorit sa includ printre piese si o melodie romaneasca mi-am amintit de primul disc al copilariei mele pe care l-am ascultat pana cand piesele se auzeau cu intrerupere. Era cu melodiile Loredanei Groza, iar preferata mea era de departe duetul cu Ion Caramitru care recita versurile lui Lucian Avramescu.

Text: Diana Marasoiu Foto: Guliver