Turneu aniversar

In ultimul an am asteptat cu nerabdare un concert Celelalte Cuvinte. Am cateva discuri ale trupei pe care le ascult uneori, cand am chef de muzica romaneasca “retro”. Ii spun retro pentru ca vine din anii ’70-’80, o perioada in care muzica traia o eliberare si era o eliberare, mai ales intr-o tara comunista ca Romania.

Celelalte Cuvinte a aparut la Oradea, in anul 1976. Trupa era formata din Marcel Breazu (bas, voce scundara) Leontin Iovan (percutie) si Catalin Pop (voce, chitara) si primul sau nume a fost Sonic. Baietii cantau cuveruri ale marilor artisti internationali: Jimi Hendrix, Deep Purple, Pink Floyd. Apoi s-au mutat in Timisoara, unde fenomenul rock avea o amploare mai mare, si si-au luat numele sub care au si devenit celebri in Romania – Celelalte Cuvinte. Adica acele cuvinte care de fiecare data raman nespuse. Formatia a avut o activitate intensa si dupa revolutia din 1989, iar ultimul deceniu i-a readus pe baieti pe scenele din tara si le-a completat discografia cu noi albume.

N-am sa va povestesc despre ele si nici nu va voi face o lista a lor, dar va invit sa-i vedeti in cadrul turneului aniversar de 30 de ani. Acesta incepe astazi la Oradea, in clubul Blue Monday si va continua timp de o luna prin alte 11 orase ale tarii printre care Cluj, Sibiu, Iasi, Constanta, Brasov, Resita, Galati, Bucuresti. Chiar daca sunteti prea tinere ca sa-i stiti, merita sa-i descoperiti cu aceasta ocazie: veti asculta o muzica buna si niste versuri speciale, cum putini artisti mai fac in prezent. Acest melanj de sunet si poezie poate fi o experienta interesanta chiar si pentru cei care nu sunt neaprat fani ai muzicii rock sau ai trupei Celelalte Cuvinte. 

Iar daca nu i-ati ascultat niciodata, va recomand piesele mele preferate: “Daca vrei” si “Iarba prin par”.

Text: Radiana Bratu