Scenariul posibil al unei relatii in viitor

Noul film de dragoste regizat de Spike Jonez, Ea, iti propune o relatie neconventionala intre un scriitor vulnerabil Theodore (Joaquin Phoenix) si un… sistem de operare cu o voce irezistibila Samantha (Scarlett Johansson).

Pe cat de ciudat suna la o prima citire, pe atat de emotionanta poate fi experienta vizionarii. Totul e sa accepti scenariul creativ fara prejudecati.

Film de dragoste cu un cuplu atipic: un El romantic si real + o Ea senzuala si virtuala

Scenariul posibil al unei relatii in viitor

Daca stai mai bine sa te gandesti, ideea filmului nu este chiar atat de fantezista pe cat ai fi tentata sa crezi la inceput. Rolul tehnologiei devine din ce in ce mai important in viata noastra si de multe ori ne petrecem mai mult timp “relationand” prin smartphone sau laptop decat vorbind direct cu persoanele dragi.

In plus, iti este mai usor sa te confesezi unei voci fara corp, unei voci care nu te judeca si care in doar cateva minute ajunge sa-si dea seama ce vrei. Iubirea lipsita de obiectul concret al dorintei isi pierde latura superficiala si devine mult mai profunda. Iar asta face ca pelicula Ea sa se diferentieze destul de mult de toate filmele de dragoste urmarite pana acum.

Un film imprevizibil, cu sanse limitate la Oscar

Nu e un film de actiune, ci un film de stare si de dialog. Un film care desi are ingredientele (un tip romantic, replici siropoase) care l-ar putea face sa cada in categoria “cliseu”, reuseste sa evite toate capcanele previzibile.

Recomandarea mea: “inarmeaza-te” cu un pachet generos de servetele pentru ca atinge corzi sensibile si urmareste-l cu cea mai buna prietena. Tipii s-ar putea plictisi de-a lungul celor 120 de minute cu multe close-up-uri cu Joaquin Phoenix si niciunul cu Scarlett Johansson.

Pelicula regizata de Spike Jonez este, de asemenea, nominalizata si la Oscar la categoria cel mai bun film. Nu stiu daca un film de dragoste are vreo sansa in fata unor nume grele precum Teapa in stil american, Lupul de pe Wall Street, Nebraska, 12 ani de sclavie, Capitanul Phillips, Gravity, Dallas Buyers Club sau Philomena, dar mi-ar placea sa ne faca o surpriza placuta.

Text: Diana Marasoiu Foto: cinemagia.ro