Povestea unei copilarii furate

Nici nu apuci sa te scuturi de vraja Festivalului Filmelor de Cannes ca in aceeasi saptamana incepe Festivalul Filmului Francez. Acesta se desfasoara intre 21 si 28 octombrie la Bucuresti (la cinema Studio si City Mall) si continua in orasele Timisoara, Cluj si Sibiu, pana pe 6 noiembrie. La cea de-a cinsprezecea editie a Festivalului se vor difuza 22 de lungmetraje, 9 avanpremiere si 6 filme de la Cannes.

Eu mi-am cumparat cu o zi inainte bilet la filmul care este anuntat “Coup de Coeur du Festival” – My Little Princess (Mica mea printesa) regizat de Eva Ionesco. Cine este Eva Ionesco? A fost candva o fetita ale carei poze nud, realizate de mama sa, Irina Ionesco, au scandalizat Parisul anilor ’70. Acum, ea reapare pentru a-si spune povestea intr-un film inedit in care joaca Isabelle Huppert si fetita de origine romana Ana Maria Vartolomei.

Daca acest subiect nu ti-a trezit interesul atunci poti merge la filmele regizate de Patrice Leconte, unul dintre cei mai cunoscuti regizori francezi din ultimii 30 de ani. Iti mai amintesti de filmul “Les Chansons d’Amour”? Atunci nu ar trebui sa ratezi “Les Bien-Aimes”, un film regizat de acelasi Christophe Honore cu Louis Garrel, Chiara Mastroiani si Catherine Deneuve in rolurile principale.

Text: Diana Marasoiu