11 zile cu cele mai noi productii

In perioada 24 noiembrie – 4 decembrie se desfasoara la Bucuresti si Chisinau “Zilele filmului polonez”. Vor fi prezentate sapte filme produse in 2010, care au obtinut premii importante la diverse festivaluri de film din Polonia, dar si din strainatate.

Astazi de exemplu, poti vedea in  Bucuresti “Erratum” la Noul Cinematograf al Regizorului Roman din cadrul MTR. Acesta este despre un barbat care face o vizita in orasul sau natal, iar intamplarile petrecute acolo ii schimba usor-usor viata. In acelasi timp la Cinema Scala ruleaza “Examen de Capacitate 1947”. Filmul este povestea copilariei lui Ludwig in Polonia primilor ani de razboi. Nu intarzie sa apara prima dragoste, prieteniile stranse, dar si revolte impotriva autoritatilor comuniste…

Daca temele abordate par conventionale (razboi, tradare, dragoste, ura, inocenta), cei sapte regizori si-au propus sa demonstreze ca stilul si interpretarea fac diferenta. Pregateste-te sa descoperi noutatile din cinematografia poloneza: regizorii Feliks Falk, Jan Kidawa-Blonski, Jan Jakub Kolski, Jacek Koprowicz, Marek Lechki, Janusz Majewski si Maciej Wojtyszko vor fi ghizii tai.

Text: Diana Marasoiu