Descopera dansul contemporan

Marturisesc ca este prima data cand aud despre acest festival interesant, desi vad ca a ajuns deja la cea de-a sasea editie. L-am descoperit intamplator, in timp ce cautam pe internet cateva cronici despre Pina, deoarece pe 9 octombrie, a fost difuzat la Muzeul Taranului Roman un documentar despre viata coregrafei. Tot de acolo am aflat ca evenimentul continua si sapatamana aceasta (pana pe 16 octombrie) si cuprinde spectacole, performance-uri, workshop-uri, lecture-uri si filme, toate legate de universul dansului. Festivalul este o initiativa unica a unei asociatii non-profit – 4CULTURE, al carei scop vizeaza cresterea vizibilitatii dansului contemporan prin oferirea unui program international complet, adresandu-se publicului larg si profesionistilor din domeniu.

Eu una voi cauta sa ajung la unul dintre spectacolele programate la MNAC miercuri de la ora 19 “Are made of this” – Dragana Alfirevic (competitie Prix Jardin d’Éurope) (Serbia/Slovenia) sau de la ora 21
“The thing doesn’t touch me” – Valentina de Piante (Italia/Romania) (competitie Prix Jardin d’Éurope) si duminica la spectacolul de inchidere al festivalului  “JJ’s voices” – Benoit Lachambre/Cullberg Ballet.

Text: Diana Marasoiu