Trebuie sa vorbim despre Kevin

N-am mai avut rabdare ca filmul Trebuie sa vorbim despre Kevin sa ajunga oficial in cinematografe. O multime de prieteni il urmarisera si-mi spusesera ca trebuie sa-l vad, asa ca am mers la o vizionare speciala in cadrul “Festivalului International de Film Bucuresti”.

La fel de nerabdatori au mai fost si alti 400 de oameni care au umplut pana la refuz micuta sala a cinematografului Studio. Nu citisem niciun sinopsis. Auzisem doar franturi de fraze precum “drama emotionanta”, “nu o sa mai vrei sa faci copii”, “Tilda Swinton e geniala”, “rosul domina ecranul”. Dupa vizionarea lui Trebuie sa vorbim despre Kevin mi-am dat seama ca e genul acela de film, pe care si daca ti-l povesteste cineva cap-coada tot vei fi surprinsa la fiecare secventa. Fiecare cadru este gandit pana la cel mai mic detaliu. Imaginile sunt picturale si sunt momente in film in care ai impresia ca privesti o reclama in care familia perfecta se transforma peste noapte intr-un cosmar.

Pelicula prezinta povestea Evei Khatchadourian (Tilda Swinton), o femeie care-si lasa asteptarile si cariera la o parte pentru a aduce pe lume un copil. Acesta insa ii ridica probleme din primii ani de viata. La inceput Kevin refuza sa comunice, iar in timp ce creste ajunge sa se joace din ce in ce mai sadic cu nervii mamei sale. Filmul are la baza cartea cu acelasi nume semnata de Lionel Shriver. Bestsellerul international We need to talk about Kevin a fost publicat si in Romania de editura Vellant.

Daca povestea prezentata in acest film ti se pare mult prea apasatoare, poti merge la Baiatul cu bicicleta. Este tot o drama emotionanta, dar are un scenariu mai usor si un final fericit.

Text: Diana Marasoiu