prietenia intre femei tinere

La Hollywood se fac mai putine lungmetraje cu personaje feminine principale. Exista cateva filme bune despre prietenia intre femei, recomandate de Indiewire.com. Neaparat de vazut cu cele mai bune prietene!

Fie ca este vorba de comedii, drame sau productii de actiune, filmele despre prietenia intre femei sunt emotionante, amuzante si pline de intelepciune. Iata cateva titluri care au intrat deja in istoria cinematografiei.

Cele mai bune filme despre prietenia intre femei

1. Beaches. Prezinta o prietenie de o viata intre doua femei cu personalitati diametral opuse: CC (Bette Midler) si Hillary (Barbara Hershey). Se cunosc in copilarie, se imprietenesc datorita muzicii si isi petrec mai toata viata impreuna. Productia a fost nominalizata la Oscar.

2. Bridesmaids. O comedie care sigur iti va provoca hohote de ras, dar te va face si sa-ti pui intrebari. Precum: Ce se intampla atunci cand o prietena are succes, iar cealalta se simte ca o ratata? Personajele interpretate de Kristen Wiig si Maya Rudolph se cearta si se impaca, la fel ca orice prietene bune.

Prietenia intre femei – top filme

3. The Craft. Aceasta poveste despre patru vrajitoare adolescente, care lasa puterea sa le dezbine, reuseste sa fie autentica mai ales atunci cand descrie o prietenie legata pe interese comune. Interpretarile lui Neve Campbell si Fairuza Balk sunt extrem de puternice si prezinta perfect o prietenie care in acelasi timp este si rivalitate.

4. Ghost World. Enid (Thora Birch) si Rebecca (Scarlett Johansson) se inteleg atat de bine datorita dispretului pentru orice lucru din viata lor. Atunci cand cele doua incep sa vada diferit lucrurile, prietenia lor este pusa la incercare.

Prietenia intre femei – cele mai bune filme

5. Walking and Talking. Eroinele din acest film sunt dezbinate de deciziile diferite pe care le iau in viata. Din distributie fac parte Anne Heche si Catherine Keener. Pelicula este regizata de una dintre cele mai bune cineaste care lucreaza la Hollywood zilele acestea, Nicole Holofcener.

6. Frances Ha. Greta Gerwig, co-scenarista acestui film, o interpreteaza pe Frances, eroina care danseaza pur si simplu tot timpul, fara sa bage de seama ca nu are nicio directie in viata. Cea mai buna prietena a ei, Sophie, o ajuta totusi sa scape din toate situatiile periculoase.

7. Thelma si Louise. Un film de actiune despre razbunare si morala indoielnica, Thelma si Louise este o adevarata raritate la Hollywood. Susan Sarandon si Geena Davies sunt extraordinare in rolurile principale. Bonus? Brad Pitt, in rolul care l-a facut celebru in tinerete.

Daca ai vazut aceste filme despre prietenia intre femei, iti recomandam si o sursa de inspiratie de vacanta: 10 filme despre calatorii