generatia Millennials

Generatia Millennials este controversata. Unii experti sustin ca este cea mai desteapta si creativa generatie. Altii ca, dimpotriva, le lipseste ambitia sau rabdarea de a contrui o cariera. Si totusi, ca grup, persoanele nascute intre 1981 si 1997 au in comun pofta de cunoastere, de explorare.

Desigur stiu de Snapchat, de emoji sau AirPods. Insa cunoaste generatia Millennials cine a fost Ricky Nelson?

Daca esti millennial, te-ai nascut dupa Generatia X si inainte de Generatia Z. Generatia Millennials este cea mai extinsa si influenteaza totul, de la trendurile in moda, pana la decoratiunile interioare.

Si totusi, generatia Millennials nu stie chiar totul. Descopera 10 lucruri despre care nu ai auzit niciodata daca esti millennial.

10 lucruri despre care generatia Millennials nu a auzit niciodata

  1. Discheta de 8 inchi

Pana si generatia Millennials a prins dischetele, macar in copilarie. Insa, putini dintre ei au atins o discheta de 8 inchi. Discheta de 8 inchi a fost prima lansata de IBM in 1971.

  1. Ricky Nelson

Ricky Nelson a fost primul idol pentru adolescentii americani. El a devenit celebru in urma “Aventurilor lui Ozzie si Harriet”, la 16 ani. Si daca esti millennial, poate ai auzit totusi de trupa Nelson, formata din cei doi fii ai sai.

  1. Riglele de calculat

Inca inainte de Generatia X, americanii foloseau ecuatiile simple matematice cu ajutorul riglelor de calculat. Puteai face inmultiri, impartiri sau alte functii simple, inainte de aparitia calculatorului in anii ’70.

  1. Automatul cu mancare

Inainte de variantele de take-out sau de magazine cu mancare, automatele cu mancare erau varianta ideala. Ele au aparut in anii ’20 in America si au inceput sa dispara cand lanturile mari de fast food s-au lansat pe piata.

  1. Patinele cu rotile cu cheita

Nici generatia X, nici macar millennials, sa nu mai spunem de Generatia Y nu a auzit de patinele cu rotile cu cheita. Ele erau populare in anii ’50 si pentru a le monta peste incaltaminte, aveai nevoie de o cheie de ajustare.

  1. „In the Year 2525“

In the Year 2525 a fost hitul verii lui 1969 in America. I-au urmat multe remake-uri, insa varianta cantata de duo-ul Zager si Evans a fost uitata deja, desi a fost mult timp in topul Billboard.

  1. Urcatul pe sfoara

Cu siguranta generatia Millennials nu a fost supusa torturii de a urca pe sfoara la antrenamentele de sport de la scoala. Acest exercitiu a fost scos din programa dupa anii ’80.

  1. Lactatele livrate la usa

Laptele dulce, iaurtul, chefirul erau livrate de catre laptar la usa, in sticle de… sticla. Iar fiecare consumator avea grija sa lase recipientele de sticla goale.

  1. Camerele Kodak

Camerele Kodak Brownie au fost primele variante de aparatura folosita de pasionatii de fotografie. Camerele erau mici si usor de folosit, in plus erau ieftine, perfecte pentru fotografii amatori. Kodak a vandut intre 1952 si 1967 cateva milioane de camere.

  1. Antrenamentele “la pamant”

Daca ai crescut in perioada Razboiului Rece, cu siguranta iti amintesti exercitiile “la pamant”, in care te ghemuiai si te protejai. Copiii erau invatati in ’50 sa faca acest exercitiu, in caz de explozie.

Citeste si: Tinerii din generatia Y si dorintele lor la job

Foto: Guliver