Flori de gradina

Daca iti doresti o gradina perfecta, trebuie sa stii cand este cel mai bine sa plantezi anumite flori, in functie de specia din care fac parte, scrie sunset.com. Sunt foarte multe perioade cand poti sa plantezi flori de gradina, iar luna mai da startul acelor varietati de plante care iubesc caldura si care cresc destul de repede.

Sunt multe flori de gradina care au un parfum frumos si iti innobileaza gradina, asa ca nu mai sta pe ganduri si planteaza-le! Gradina ta va fi plina de culoare, iar tu te vei putea bucura de un aer proaspat si de mirosul placut al florilor pe care le-ai ales.

Flori de gradina care se planteaza in luna mai

1. Crin peruvian

crin peruvian

Aceste plante au culori in nuante de violet cu pete de culoare inchisa si rezista foarte bine si in vaza. Petalele crinului peruvian au culori in nuante de galben si portocaliu. Plantele de 90 de cm inaltime produc muguri de flori, atata timp cat pamantul nu este foarte fierbinte. Este important ca pamantul sa fie umed, iar peste iarna se pune un strat protector de pamant ca sa nu inghete. Crinul peruvian infloreste pe tot parcursul anului.

2. Nu-ma-uita (Myosotis sylvatica)

nu ma uita

Planta se gaseste in Europa, dar si in Asia si America de Nord. Aceste flori sunt perfecte pentru gradina, iar in zonele salbatice florile lor sunt de culoare albastra. Hibridul de floare are petale albastre si creste pana la o inaltime de peste doi metri. Este recomandat ca aceasta floare sa fie mai ferita de razele soarelui.

3. Floarea Gaillardia

gaillardia

Petalele acestei flori au foarte multe culori precum nuante de galben, auriu si rosu. Aceasta floare imbunatateste considerabil aspectul gradinii, este foarte usor de intretinut, poate fi folosita in foarte multe ornamente si are nevoie doar de foarte mult soare.

4. Floarea Coreopsis

coreopsis

Floarea Coreopsis este o planta foarte gingasa, cu petale de culoare portocalie. Este inrudita cu floarea soarelui si, de foarte multe ori, este cunoscuta si sub denumirea de floarea soarelui de toamna. Ea poate fi plantata in locuri insorite, nu are nevoie de pamant special si se uda zilnic. Se inmulteste primavara, prin seminte.

5. Margarete Gloriosa

margarete

Margaretele cresc pana la 1,20 metri inaltime, sunt in culori deschise, aprinse si sunt perfecte pentru gradina. Aceste flori au nevoie de un loc insorit si de pamant fertilizat. Daca se dezvolta la capacitate maxima, vor avea un aspect deosebit, asa ca poti sa le alegi cu incredere atunci cand cumperi flori de gradina.

6. Salvia de Ierusalim

salvie

Salvia de Ierusalim (Phlomis fructicosa) poate fi folosita pe post de decor floral pentru foarte multe gradini din regiuni cu clima mai rece. Are flori galbene, atragatoare, se cultiva foarte usor si nu are nevoie de foarte mult soare. Tulpinile acetei flori sunt distantate, au frunze groase, cu aspect paros si in forma de lance.

Daca iti doresti ca decorul sa fie complet, iata si un articol cu decoratiuni din fier forjat pentru gradina ta de vis!

Foto: Guliver; Pinterest