Noaptea alba a bibliotecilor

Se spune despre citit ca este o placere solitara, dar nu de putine ori motivul pentru care te-ai trezit citind o anumita carte a fost recomandarea cuiva.

In metrou nu te poti abtine sa nu arunci un ochi in volumul persoanei din stanga ta, iar intr-o librarie rasfoiesti cartile care au fost atinse cu cateva secunde inainte de alti oameni. Si daca pofta cititului este sporita in grup, de ce nu te-ai bucura pentru o noapte de o carte intr-o biblioteca.

Pe 1 octombrie va avea loc evenimentul “Noaptea Bibliotecilor”. Toate bibliotecile care in mod normal isi incheiau programul la 6 seara (8 seara in cazul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti) si-l vor prelungi in aceasta noapte de sambata pana la 4 dimineata. In cadrul evenimentului mai multi scriitori, critici si poeti vor povesti experientele lor legate de lectura. Potrivit site-ului www.noapteabibliotecilor.ro, ideea evenimentului a pornit de la o ipoteza statistica: “daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca în ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sală de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba semnificativ”. Iti doresti sa te alaturi ca voluntar acestui proiect? Atunci poti scrie echipei pe adresa de e-mail contact@noapteabibliotecilor.ro.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Guliver