Ispite pastel pentru fashioniste gurmande

Faimoasele prajituri delicioase  – macarons Laduree – savurate atat de Blair Waldorf in Gossip Girl cat si de Maria Antoaneta in filmul omonim al Sofiei Coppola ajung in sfarsit in Romania.

Prima patiserie Laduree s-a deschis in incinta magazinului Victoria 46 (Calea Dorobantilor 126 – 130). Si, cu toate ca in mod normal fashionistele isi refuza de dragul siluetei delicatesele cu mult zahar, niciuna nu poate rezista unui macaron Laduree.

Prajituri delicioase cu traditie si 3 lucruri mai putin cunoscute despre Laduree

Designul sofisticat al cutiilor in care sunt ambalate si culoarea lor fondanta le-a transformat in ultimii ani in veritabile accesorii gourmet. Sunt nelipsite din fotografiile de street style sau de pe blogurile de moda si sunt insotitoarele permanente ale celor mai sic femei care viziteaza Parisul.

Ispite pastel pentru fashioniste gurmande

De acum nu mai trebuie sa astepti urmatoarea vacanta la Paris pentru un rasfat dulce. Primul magazin Laduree din Romania are 35 de metri patrati si, pe langa traditionalele macarons, poti gasi acolo si alte delicatese de patiserie ale brandului.

Brandul Laduree s-a nascut in 1862, dar a devenit cu adevarat celebru in 1930. Pierre Desfontaines, nepotul fondatorului Louis-Ernest Laduree a venit atunci cu ideea sa uneasca cate doua prajituri intre ele folosind drept “lipici” crema fina cu diverse arome de care te-ai indragostit.

La inceputul secolului al XIX-lea femeile nu aveau voie in cafenele, acestea fiind considerate in exclusivitate domeniul barbatilor. Sotia lui Louis-Ernest Laduree, Jeanne, a deschis in interiorul patiseriei o ceainarie unde femeile se putea intalni si puteau savura celebrele macarons.

In 2012, Laduree a lansat in Asia si Europa o colectie de produse de make-up a caror paleta cromatica a fost inspirata de nuantele fondante ale popularelor prajituri delicioase.

Text: Diana Marasoiu, Foto: PR